"VAR există doar împotriva Barcelonei", a tunat Koeman după ce a pierdut cu 1-3 El Clasico împotriva Realului, olandezul lansându-se într-un atac total necaracteristic.
Ulterior, presa din Spania a concluzionat, cu ajutorul experților, că nu se impunea penalty la Sergio Ramos. Mai mult, nu doar faultul lui Lenglet era discutabil, dar căpitanul blanco ar fi fost primul care a faultat, lucru pe care centralul nu l-a verificat.
Cel puțin, se credea că nu l-a verificat, pentru că o înregistrare audio apărută în această dimineață în media iberică demonstrează contrariul. Lui Juan Martinez Munuera i s-a comunicat clar din camera VAR că jucătorul lui Zidane e primul care comite o infracțiune, notează Deportes Cuatro.
Liga
Ansu Fati trăiește un coșmar fără sfârșit! Decarul Barcelonei s-a "rupt" din nou! Cât va absenta
ACUM 9 ORE
"Ramos apucă mai întâi tricoul lui Lenglet", i-ar spune analistul din camera VAR lui Munuera, potrivit sursei citate, care a intrat în posesia înregistrării.
Și Cadena Ser notează că specialistul din camera de video-arbitraj i-a atras atenția clar centralului că trebuie să aibă în vedere faza de la început. "Este un fault al lui Ramos, este un fault al lui Ramos", a spus cel din camera VAR, dar centralul nu a ținut cont de sfat și a luat decizia pe care a considerat-o el ca fiind corectă.
https://i.eurosport.com/2020/10/27/2923168.png
"Sport" a afirmat răspicat după partida de sâmbătă că "amarul înfrângerii cu Real Madrid este dublat de faptul că cele mai negre temeri ale Barcelonei în ceea ce îl privea pe arbitrul central Juan Martinez Munuera au fost confirmate". Ei mai spun că arbitrul din Benidorm a comis aceleași erori pe care le făcuse și cu un sezon în urmă, în Cupă și Supercupă.
În semifinala Supercupei Spaniei dintre Barcelona și Atlético Madrid, arbitrul Martínez Munuera a anulat un gol al lui Leo Messi, considerând că decarul argentinian a jucat mingea cu brațul. Partida a fost câștigată de Atletico.
Un alt episod în care Barcelona ar fi fost dezavantajată de arbitrul Martinez Munuera s-a consumat în sferturile de finală ale Cupei Regelui, în duelul cu Athletic Bilbao. Arbitrul nu a acordat un penalty la o intervenție asupra olandezului Frenkie De Jong în minutul 63, la scorul de 0-0, iar Bilbao a obținut în cele din urmă victoria și calificarea în semifinale, cu 1-0.

Munuera, arbitrul de casă al lui Real Madrid

"Sport" a alcătuit și o listă de greșeli ale arbitrului Martinez Munuera din ultimele partide în care a arbitrat-o pe Real Madrid. Într-un duel cu Sevilla (2-1), arbitrul i-a anulat un gol lui Luuk De Jong care părea valabil”. Iar într-un meci Real - Getafe (1-0), două faze similare dintre Olivera și Carvajal au fost interpretate în mod diferit: penalizare la Getafe, fără sancțiune pentru Real.
Juan Martinez Munuera mai are un frate, tot arbitru. Apropiații îl descriu pe Munuera drept un mare fan al Madridului, iar potrivit "Sport", "unii consăteni din orașul Alicante îl numesc pe Juan, cu ironie, ’fiul lui Ultrasur’ (n.r. – o grupare ultras a fanilor lui Real Madrid)".
Liga
VIDEO | Golul începutului de an a fost reușit de brazilianul de 15 ani dorit insistent de Barcelona
ACUM 10 ORE
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 11 ORE