Articol scris de Romeo Ene
Preşedintele La Liga susţine că Barcelona îi poate reînnoi înţelegerea lui Messi doar dacă aduce modificări semnificative la bugetul de salarii. Superstarul argentinian mai are contract cu Barcelona doar până săptămâna viitoare şi încă nu a pus la punct un nou acord. Spaniolii sunt nerăbdători să-i prelungească contractul jucătorului care şi-a petrecut întreaga carieră profesională la acest club.
Deși încă se aşteaptă ca un nou acord să fie confirmat, structura economică a înţelegerii rămâne neclară și este probabil ca situația financiară precară a clubului să conducă la multe plecări de jucători.
Liga
Messi va reveni la Barcelona în 2023!Anunțul de ultimă oră făcut de o sursă autorizată din Argentina
IERI LA 15:50

Probleme financiare pentru Barcelona

Bugetul salarial de la Barcelona a fost redus de la 671 de milioane de euro în sezonul 2019-2020 la 382,7 milioane de euro în sezonul precedent şi se vehiculează faptul că va fi necesară încă o scădere semnificativă.
Gigantul catalan are o datorie de 1,2 miliarde de euro, iar modul în care va reduce şi va gestiona această problemă este unul neclar. Totuşi, Barcelona a adus 4 jucători în această vară, Memphis Depay, Eric Garcia, Sergio Aguero, dar şi transferul definitiv al lui Emerson Royal de la Betis.
Până în prezent, niciun jucător nu a plecat de la Barcelona faţă de echipa din sezonul trecut, însă probabil vor urma mai multe plecări în masă. Samuel Umtiti şi Phillipe Coutinho vor fi păstraţi, dar în cazul în care vor veni oferte avantajoase pentru Ousmane Dembele şi Antoine Griezmann, atunci aceştia ar putea fi vânduţi.
Pe lângă ei, Barcelona s-ar putea despărţi de jucători care nu au prins atât de multe minute în sezonul trecut, precum Junior Firpo, Miralem Pjanic, Neto, Matheus Fernandes sau Martin Braithwaite. Teoretic, La Liga poate bloca înregistrarea contractului lui Messi dacă ar crede că Barcelona are o factură salarială nesustenabilă.
Șeful La Liga, Javier Tebas, a explicat, conform Mundo Deportivo, și citat de ESPN: "Barcelona și-a depășit limita salarială. Sper că îl pot păstra pe Messi, dar pentru a face acest lucru vor trebui să reducă din cheltuieli în altă parte".
Tebas a vorbit, de asemenea, despre situația datoriilor de pe Camp Nou și dacă ar putea transforma situația într-una durabilă în viitor.
Șeful La Liga a adăugat: "Gravitatea situației depinde de resursele pe care sunt capabili să le genereze. Barca trebuie să își restructureze datoriile. Dacă gestionează acest lucru, situația nu va fi gravă. Dar ei și-au dus masa salarială la limită. Iar atunci când pe plan sportiv lucrurile nu au mers foarte bine, nu au vrut să absoarbă acea pierdere de venit. Trebuie să ia măsuri.
Din pierderile de 700 de milioane de euro [din tot campionatul], jumătate din acestea aparţin Barcelonei. Există alte cluburi mari care au făcut un efort mai mare pentru a evita astfel de probleme. Real Madrid a făcut un efort lăudabil pentru a se asigura că pierderile lor nu sunt aceleași precum cele de la Barca".
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
Liga Campionilor UEFA
Xavi, despre o posibilă revenire a lui Messi la Barcelona: "Nu îi facem nicio favoare"
IERI LA 19:14