Barcelona are printre cei mai buni scouteri din lume, care aduc pe masa oficialilor sute de rapoarte despre cei mai buni tineri, dar nu întotdeauna cei care conduc destinele clubului iau cele mai bune decizii în privința lor.
După ce un fost angajat al clubului a recunoscut săptămâna trecută că Barcelona l-a preferat pe Dembele în locul lui Mbappe în urmă cu câțiva ani, Marca scoate la iveală și alte "gafe" ale catalanilor când vorbim despre jucătorii transferați în ultima perioadă.
Nu mai puțin de 5 fotbaliști care au jucat pentru "Furia Roja" în victoria incredibilă în fața Germaniei au fost la un moment dat pe radarul Barcelonei, dar nu au mai ajuns până la urmă pe Camp Nou din varii motive. De cele mai multe ori, Barcelona a ajuns să opteze pentru alți jucători, care nu au ajuns însă la performanțele așteptate, cel puțin până în acest moment.
Fotbal
Manchester City, în alertă înainte de duelul cu Real Madrid! "Trebuie să fim conștienți! E uimitor"
25/04/2022 LA 10:44

Jucători de națională ratați de Barcelona în ultimii ani

Fabian Ruiz (Napoli)
În iulie 2018, Napoli a plătit clauza de reziliere a jucătorului de atunci a lui Betis, în valoare de 30 de milioane de €. De atunci, progresul său a fost constant și în prezent prețul său de piață se ridică la 50 de milioane de €.
În acea vară, Barcelona luat pe Arthur Melo de la Gremio, jucător de același profil cu Ruiz, plătind în schimbul său 31 de milioane de €. Brazilianul nu s-a impus pe Camp Nou din diferite motive și a fost cedat la schimb cu schimb cu Pjanic în vara trecută, catalanii mai primind și 12 milioane de € de la Juventus.
Ferran Torres (Manchester City)
Ferran Torres a ajuns la Manchester City vara trecută, "cetățenii" plătindu-i Valenciei 23 de milioane de € în schimbul său(+12 milioane de € bonusuri).
Barcelona l-a urmărit și pe acest jucător, dar a optat pentru Trincao (Braga), pentru care a plătit un preț mai mare (31 milioane de milioane de €). În timp ce prețul lui Torres a crescut deja la 45 de milioanede €, valoarea portughezlui a scăzut cu un milion față de ceea din momentul ajungerii la Barcelona.
https://i.eurosport.com/2020/11/16/2937772.jpg
Dani Olmo (Leipzig)
Atacantul s-a format la echipele de copii și juniori ale Barcelonei, dar în 2014 a fost lăsat să plece liber, ajungând la Dinamo Zagreb, unde progresia sa a fost constantă.
În luna ianuarie a acestui an, Leipzig l-a cumpărat cu 21 de milioane de €. Barcelona a decis să nu-l semneze pe jucător, în ciuda faptului că se afla pe lista secretariatului tehnic. O lună mai târziu, Barcelona l-a cumpărat pe Braithwaite, pentru 18 milioane de €, danezul marcând până în acest moment un singur gol în tricoul "blaugrana".
Jose Gaya (Valencia)
În mai 2018, fundașul central și-a reînnoit contractul cu Valencia. Barcelona l-a avut în vizor, dar nu a îndrăznit să facă ultimul pas, deși l-ar fi putut cumpăra în luna iulie a acelui an pentru 30 de milioane de €.
În acel moment, Jordi Alba se afla într-un moment excelent, dar conducerea sportivă se pusese deja pe treabă în căutarea unei variante de rezervă.
În vara anului 2019, Barcelona l-a luat pe Junior Firpo de la Betis pentru 18 milioane de € (+12 milioane de € bonusuri). În prezent, Koeman preferă să-l folosească pe nouvenitul Serginho Dest ca fundaș stânga (el este fundaș dreapta de meserie), atunci când Jordi Alba este indisponibil.
Rodri (Manchester City)
La Barcelona, ​​toată lumea a fost de acord că Rodri este un fotbalist cu ADN-ul potrivit pentru acest club. Secretariatul tehnic îl urmărea de multă vreme și semnarea lui era deja luată în considerare pe când juca la Villarreal.
Atletico a fost cea care l-a transferat însă pentru 20 de milioane de euro în 2018, pentru a-l vinde un an mai târziu către Manchester City în schimbul sumei de 70 milioane de € (prețul clauzei sale de reziliere). În mijlocul acestor două operațiuni, în ianuarie 2019, Barcelona l-a luat pe Frenkie De Jong de la Ajax pentru 75 de milioane de € (+11 milioane bonusuri), dar olandezul nu pare să-și fi găsit locul deocamdată în echipa catalană.
https://i.eurosport.com/2020/11/19/2939637.jpg
Liga
Ce lovitură încearcă Real Madrid. Îi aduce lui Mbappe pasatorul perfect
21/02/2022 LA 12:49
Premier League
Guardiola, impresionat de Arsenal: "Felicitări, au fost mai buni decât noi azi"
01/01/2022 LA 16:06