Antrenorul olandez a declarat că este pregătit de această provocare și nu a ezitat să-și manifeste public strategia pe care o va aplica la noua echipă: "Sunt olandez și nouă ne palce să avem mingea, să dominăm jocul. Am suficientă experiență și cred că e momentul potrivit să antrenez Barcelona. E o conexiune de mulți ani între Barca și Olanda. Olandezilor le place să fie la Barcelona, ne place mult să muncim. Fotbalul e pentru a te bucura de el, asta le voi spune jucătorilor, să se bucure de fotbal, să fie mândri că sunt la Barcelona. E un privilegiu să fie aici"
https://i.eurosport.com/2020/08/19/2866897.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24

Ronald Koeman: "Voi vorbi cu Messi"

În mod evident, multe întrebări ale jurnaliștilor au fost pe marginea celui mai fierbinte subiect din aceste zile din tabăra catalanilor, și anume despre Lionel Messi. Argentinianul a fost puternic afectat de rezultatele proaste din ultimele sezoane și e posibil să nu își mai dorească să rămână pe Camp Nou.
Koeman se simte entuziasmat că va avea șansa să lucreze cu Messi și speră ca acest lucru să se întâmple mult timp de acum înainte: "Messi e cel mai bun jucător din lume și vreau să-l am în echipa mea. Mă încântă că pot lucra cu Messi, Messi îți poate câștiga meciuri. Mai are un an de contract, e jucătorul Barcelonei și sper că va rămâne mulți ani de acum înainte."
De asemenea, Koeman a admis că va avea o întâlnire cu starul argentinian pentru a discuta pe marginea viitorului acestuia: "Nu știu dacă trebuie să-l conving sau nu pe Messi să rămână. Voi vorbi cu el, e și căpitanul echipei."
Antrenorul olandez a mai insinuat că nu exclude pe nimeni din planurile sale, nici măcar pe acei jucători considerați "expirați", dar aceștia trebuie să demonstreze că dau totul pentru echipă: "La 31-32 de ani, un fotbalist nu e terminat. E important câtă foame de performanță are, cât vrea să ofere clubului. Sunt unii de 20 de ani cărora le lipsește dorința și ambiția. Noi trebuie să găsim cei mai buni jucători pentru a reconstrui echipa. Vreau să lucrez doar cu cei care vor să fie aici. Cine nu vrea, să meargă la conducere și să spună că își dorește să plece. Trebuie să dea totul pentru Barcelona ca să joace sub comanda mea."
https://i.eurosport.com/2020/06/11/2831397.jpg
"E complicat pentru un jucător să ajungă la Barca la vârsta la care a ajuns Frenkie de Jong. Dar partea bună e că a jucat destul de mult. Nu a evoluat pe același post pe care a jucat cu mine la națională. Va trebui să găsim pentru fiecare jucător poziția pe care se simte cel mai bine și pe care poate ajuta cel mai mult echipa.", a încheiat batavul.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14