Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Koeman promite revenirea la "tiki-taka" în jocul Barcelonei. Ce a spus noul antrenor despre Messi

Nicu Savin

Actualizat 19/08/2020 la 21:53 GMT+3

Ronald Koeman a susținut prima conferință de presă în calitate de antrenor al Barcelonei. Olandezul a vorbit printre altele despre strategia de joc pe care va încerca să o implementeze, dar și despre situația lui Lionel Messi, despre care s-a scris că ar intenționa să nu mai continue alături de catalani.

Lionel Messi ar putea juca în primul meci al lui Ronald Koeman pe banca Barcelonei

Credit imagine: Getty Images

Antrenorul olandez a declarat că este pregătit de această provocare și nu a ezitat să-și manifeste public strategia pe care o va aplica la noua echipă: "Sunt olandez și nouă ne palce să avem mingea, să dominăm jocul. Am suficientă experiență și cred că e momentul potrivit să antrenez Barcelona. E o conexiune de mulți ani între Barca și Olanda. Olandezilor le place să fie la Barcelona, ne place mult să muncim. Fotbalul e pentru a te bucura de el, asta le voi spune jucătorilor, să se bucure de fotbal, să fie mândri că sunt la Barcelona. E un privilegiu să fie aici"

Lionel Messi (FC Barcelona) ist enttäuscht

Ronald Koeman: "Voi vorbi cu Messi"

În mod evident, multe întrebări ale jurnaliștilor au fost pe marginea celui mai fierbinte subiect din aceste zile din tabăra catalanilor, și anume despre Lionel Messi. Argentinianul a fost puternic afectat de rezultatele proaste din ultimele sezoane și e posibil să nu își mai dorească să rămână pe Camp Nou.
Koeman se simte entuziasmat că va avea șansa să lucreze cu Messi și speră ca acest lucru să se întâmple mult timp de acum înainte: "Messi e cel mai bun jucător din lume și vreau să-l am în echipa mea. Mă încântă că pot lucra cu Messi, Messi îți poate câștiga meciuri. Mai are un an de contract, e jucătorul Barcelonei și sper că va rămâne mulți ani de acum înainte."
De asemenea, Koeman a admis că va avea o întâlnire cu starul argentinian pentru a discuta pe marginea viitorului acestuia: "Nu știu dacă trebuie să-l conving sau nu pe Messi să rămână. Voi vorbi cu el, e și căpitanul echipei."
Antrenorul olandez a mai insinuat că nu exclude pe nimeni din planurile sale, nici măcar pe acei jucători considerați "expirați", dar aceștia trebuie să demonstreze că dau totul pentru echipă: "La 31-32 de ani, un fotbalist nu e terminat. E important câtă foame de performanță are, cât vrea să ofere clubului. Sunt unii de 20 de ani cărora le lipsește dorința și ambiția. Noi trebuie să găsim cei mai buni jucători pentru a reconstrui echipa. Vreau să lucrez doar cu cei care vor să fie aici. Cine nu vrea, să meargă la conducere și să spună că își dorește să plece. Trebuie să dea totul pentru Barcelona ca să joace sub comanda mea."
Frenkie de Jong vom FC Barcelona
"E complicat pentru un jucător să ajungă la Barca la vârsta la care a ajuns Frenkie de Jong. Dar partea bună e că a jucat destul de mult. Nu a evoluat pe același post pe care a jucat cu mine la națională. Va trebui să găsim pentru fiecare jucător poziția pe care se simte cel mai bine și pe care poate ajuta cel mai mult echipa.", a încheiat batavul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo