Când spui Barcelona, spui Messi și când spui Messi, spui Barcelona. De 15 ani, Messi a ridicat steagul catalan cu mîndrie și a cucerit tot ce se putea câștiga la nivel de club și personal. Totul pentru și alături de Barcelona. Ajuns la 33 de ani, Messi își pune întrebarea vieții: Râmăne toată cariera pe Camp Nou?

Varianta 1 pentru Messi: Barcelona

La 13 ani, puștiul Lionel Messi facea primul pas în Academia La Masia și creștea în spiritul jocului ofensiv patentat de Cruijff la Ajax și dus la rang de artă în capitala soarelui etern, Barcelona. Messi este argentinian, dar sângele său fotbalistic este blau-grana. La Barcelona, Messi s-a realizat ca fotbalist și ca om, iar faptul că după plecările lui Xavi și Iniesta a preluat și banderola de căpitan reprezintă o mare onoare. Căderea liberă din ultimii ani a fost cauzată de multe probleme în afara terenului, iar alegerile proaste ale președintelui Bartomeu au fost din ce în ce mai costisitoare. 2-8 cu Bayern este doar ultima imagine a dezastrului managerial de pe Camp Nou. Messi poate alege rămânerea la Barcelona pentru o reconstrucție alături de Pique, dar condiile sunt clare. Plecarea rapidă a lui Bartomeu și înlocuirea lui Quique Setien cu Xavi trebuie să fie prioritățile din viitorul apropiat.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 41 MINUTE
https://i.eurosport.com/2018/11/03/2453955.jpg

Varianta 2 pentru Messi: Manchester City

Messi are un obiectiv major la începutul fiecarui sezon, câștigarea UEFA Champions League. Argentinianul a reușit de 4 ori să facă asta în tricoul Barcelonei. Ultimele două trofee au fost alături de Pep Guardiola. Managerul catalan a plecat la Bayern și acum este la Manchester City, cu același obiectiv iluzoriu în plan. Se pare însă că doar parteneriatul de succes între cei doi este cheia, iar o reunire pe Etihad nu este doar un vis fără șanse de realizare. Avantajul lui Guardiola este că șeicii miliardari care alimentează an de an cu fonduri pe Manchester City au buzunare nelimitate și o aducere a lui Messi nu s-ar face după o analiza rațioanlă a faptului că are deja 33 de ani. Guardiola îi poate convinge de valoarea sa fotbalistică și de marketing indiferent de pretențiile Barcelonei.
https://i.eurosport.com/2020/04/09/2804666.jpg

Varianta 3 pentru Messi: Inter Milano

Messi nu și-a prelungit contractul scadent în 2021 cu Barcelona și italienii de la Inter pot să spere. Un mare fan al lui Messi, fostul patron Moratti a încercat să-l convingă să lase Sagrada Famiglia pentru Domul din Milano în trecut, dar ofertele au fost fără succes. Moratti a reușit un transfer răsunător de la Barcelona în anii 90 prin aducerea brazilianului Ronaldo, dar Messi ar fi o mutare mult mai spectaculoasă. Cu Cristiano Ronaldo la Juventus, o aducerea a lui Messi la Inter ar fi exact vitamina de imagine de care Serie A are nevoie după o perioadă gri în care a căzut dramatic în clasamentul fanilor din întreaga lume. O indicație a faptul că Messi ar putea ajunge la Inter este faptul că tatăl său a cumpărat o casă în capitala Lombardiei de curând. Aspectul financiar nu este o problemă pentru Inter. Chinezii care sunt patronii echipei de Meazza au posibilități uriașe, iar un transfer al lui Messi la Inter ar merita orice nebunie.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
ACUM 15 ORE
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42