Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nu mai e cale de întors! Messi, șah-mat pentru Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 29/08/2020 la 22:12 GMT+3

Messi și Barcelona par a fi într-un adevărat război. Presa spaniolă anunță că argentinianul i-a anunțat pe oficialii clubului că nu se va prezenta mâine la vizita medicală.

Messi e foarte aproape de Manchester City

Credit imagine: Eurosport

După ce la mijlocul săptămânii a trimis o adresă către club prin care solicita transferul, legenda catalanilor nu mai ia în calcul să se întoarcă la formația blaugrana. Nici măcar pentru vizita medicală, programată mâine, la care toți fotbaliștii vor trebui să facă și testul COVID-19.
RAC1 anunță că Messi a luat o decizie categorică, urmând a se prezenta, cu orice risc. Mundo Deportivo, prestigiosul ziar catalan, și-a activat la rândul său sursele și a descoperit același lucru: sud-americanul e gata să facă orice pentru a pleca de la club și nu se va prezenta mâine la vizita medicală.

Messi se leagă de clauza de transfer de la Barcelona

Gestul lui Messi, care nu pare a fi caracteristic, a fost explicat de media din Spania: el consideră că acea clauză mult discutată, prin care putea pleca liber la altă echipă până pe 10 iunie, e încă valabilă. Asta pentru că sezonul a fost suspendat și lucrurile ar trebui "traduse" conform noului algoritm, conform realității acestui sezon special. Conform reprezentanților argentinianului, clauza ar mai fi valabilă până la finalul săptămânii viitoare.
Evident, dreptatea pare a fi de partea Barcelonei în această speță, în anexa care stipula acea clauză nefiind prezentă vreun caz de forță majoră. Totuși, avocații se pare că l-au sfătuit pe decarul catalanilor să procedeze așa pentru a-și ușura situația la club. Oficialii de pe Camp Nou ar înțelege astfel că nu mai e nimic de făcut pentru a-l întoarce pe jucătorul care sosea la La Masia în urmă cu 19 ani și, ca atare, ar urma să aibă pretenții financiare mai mici pentru transferul său.
Asta în contextul în care Barcelona se prevalează în continuare de clauza de 700 de milioane de euro, pe care o solicită pentru ca Messi să plece fără ca formația catalană să se poată împotrivi. O sumă aberantă și care nu are legătură cu realitatea la zi. Argentinianul vrea să plece acum, pentru o sumă pe care Manchester City - cea mai probabilă destinație - o poate plăti, altfel Barcelona riscă să semneze gratis, din iarnă, când intră în ultimele 6 luni de contract.
Cert e că discuțiile dintre reprezentanții lui Messi și cei ai Barcelonei se poartă de pe discuții de forță, niciuna dintre părți nefiind dispusă în acest moment la vreun compromis.
Totuși, dacă e să judecăm din perspectiva pierderilor, catalanii ar trebui să facă primul pas spre o soluție amiabilă. Doar din salariul lui Messi, Barcelona va economisi 120 de milioane de euro în următorul an. Starul argentinian primește mai mult de 80 de milioane de euro/sezon, dar, după plătirea taxelor și a tuturor dărilor către stat, catalanii mai scoteau din buzunar aproximativ 40 de milioane de euro. La această sumă se adaugă suma de transfer, englezii susținând că City e gata să îi dea Barcelonei 100 de milioane și trei jucători la schimb: Bernardo Silva, Gabriel Jesus și Eric Garcia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo