În urmă cu trei ani era unul dintre cele mai puternice campionate de fotbal din lume, însă La Liga și-a pierdut rând pe rând starurile, iar joi a primit o nouă lovitură extrem de grea: plecarea lui Leo Messi din Spania la PSG, în Ligue 1. Argentinianul a fost întrebat ce părere are despre viitorul echipelor din Spania după plecarea lui, a lui Sergio Ramos, dar și a lui Cristiano Ronaldo în 2018.
"În cele din urmă, cel mai important lucru în campionate sunt echipele. Barcelona și Real Madrid sunt încă acolo. Mai sunt Sevilla, Valencia și Atletico, care sunt cluburi mari. Echipele au fost mereu acolo, în ciuda faptului că jucătorii au plecat. La Liga continuă să fie o competiție importantă și puternică. Alți jucători au plecat deja, iar cluburile au continuat. Au continuat să existe și să performeze. Pe Real Madrid și Barcelona le va costa, dar peste câțiva ani se vor echilibra. Marile vedete vor merge în continuare în fotbalul spaniol", a spus Leo Messi pentru El Pais.

Leo Messi, despre viitorul echipelor din Spania după ce a semnat cu PSG

Fotbal
Barcelona îl vrea pe Messi, dar un detaliu le poate da planurile peste cap! "Putem face minuni"
ACUM 14 ORE
În vârstă de 34 de ani, Lionel Messi, de 6 ori câştigător al Balonului de Aur, a evoluat întreaga sa carieră la FC Barcelona, care l-a recrutat în 2001, când avea doar 13 ani. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile, câştigând alături de Barca zece titluri în La Liga şi patru Ligi ale Campionilor, printre alte trofee.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199142.png
În vara trecută, fotbalistul argentinian a cerut rezilierea contractului său cu Barcelona, din cauza lipsei de rezultate din ultimii ani şi a dezacordurilor cu fosta conducere a clubului, dar în final a acceptat să-şi respecte angajamentul. La momentul respectiv, presa sportivă internaţională anunţa că Messi urma să semneze cu echipa engleză Manchester City pregătită de Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, cu care argentinianul are o relaţie foarte bună.
În această vară, Messi a cucerit primul său trofeu cu selecţionata Argentinei, care a învins Brazilia în finala turneului Copa America 2021. Barcelona spera să anunţe în cursul zilei de joi, săptămâna trecută, semnarea noului contract cu starul argentinian, după ce urmau să fie puse la punct şi ultimele detalii, însă toate calculele precedente au eșuat.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Cupa Mondială FIFA
Mondialul din Qatar va fi ultimul pentru Messi! Anunțul de ultimă oră al argentinianului
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
De ce a fost înlocuit Messi înainte de finalul duelului Benfica - PSG! Explicația lui Galtier
ACUM O ZI