Ronald Koeman a ajuns în vara trecută pe Camp Nou, iar așteptările erau mari de la acest sezon. Totuși, catalanii s-au ales doar cu un singur trofeu, Cupa Spaniei, mult prea puțin pentru pretențiile fanilor, astfel că în vară sunt șanse mari să se producă și o schimbare la nivelul băncii tehnice, nu doar o revoluție la nivelul lotului.
Joan Laporta a declarat după ce a redevenit președintele Barcelonei că îi oferă credit total lui Koeman, dar eliminarea prematură din Champions League și ratarea titlului l-au determinat pe oficialul catalanilor să-și schimbe poziția.
Mundo Deportivo scrie că Laporta este hotărât să-l schimbe pe Koeman după ultimul meci din acest sezon (în deplasare cu Eibar), deși managerul olandez mai are contract până în 2022. Conform jurnalistului Roger Saperas, de la postul de radio catalan RAC1, decizia lui Laporta este luată în proporție de 99%.
Liga
Dembele mai are două săptămâni la dispoziție să-și prelungească înțelegerea cu Barcelona
IERI LA 11:41
Săptămâna trecută, Ronald Koeman a sugerat deja că, dacă nu ar avea încrederea președintelui și a consiliului său, nu va putea continua la Barcelona: "Vreau și pot continua doar dacă am încrederea clubului", a spus antrenorul olandez.
https://i.eurosport.com/2021/05/14/3132437.jpg

Xavi, marele pariu al lui Laporta

Încă din campania electorală pentru alegerile prezidențiale ale clubului, Joan Laporta a afirmat că și l-ar dori pe Xavi ca antrenor. Fostul mare jucător al catalanilor a afirmat și el în repetate rânduri că visul său este să antreneze pe Camp Nou, dar a menționat că deocamdată nu este pregătit și preferă să acumuleze experiență în Qatar, la Al Sadd.
De altfel, Xavi tocmai și-a prelungit contractul pe încă 2 ani cu gruparea qatareză, cu care a câștigat titlul și Cupa Prințului în acest sezon, ajungând la 6 trofee adunate în cariera de antrenor.
În ciuda acestui fapt, Laporta încearcă să-l convingă pe Xavi să preia Barcelona în vară. Fostul mijlocaș va reveni chiar astăzi în Spania și presa catalană susține că vor exista negocieri între el și Laporta. În cazul unei oferte concrete, e greu de crezut că Xavi o poate refuza pe Barcelona, club la care a scris istorie în calitate de fotbalist.
Liga
Pique: "Aș prefera să mor decât să joc acolo!". Fundașul Barcelonei, fără secrete
IERI LA 06:51
Liga
Xavi le-a cerut șefilor să înceapă asaltul! Cei doi atacanți pentru care Barca va începe negocierile
IERI LA 18:03