Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane e "pe făraș" la Real! Marcelo Gallardo e favoritul lui Perez pentru a-l înlocui pe francez

Nicu Savin

Publicat 21/01/2021 la 16:36 GMT+2

Presa din Spania a scris astăzi că relația dintre Zidane și Florentino Perez este tot mai tensionată, iar din sezonul viitor Real Madrid va avea un nou antrenor. Conducătorul madrilenilor este deja în căutarea unui înlocuitor pentru "Zizou" și nu ar fi exclus să asistăm la o surpriză în vară.

Florentino Perez vrea să îl schimbe pe Zinedine Zidane de la conducerea tehnică a lui Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid nu are cel mai bun sezon, echipa arătând reale sincope în multe momente din acest an. Madrilenii au reușit totuși să evite o eliminare prematură din Champions League, iar în campionat păstrează încă șanse la titlu. Cu toate astea, eliminarea rușinoasă din Cupa Regelui se pare că a fost picătura care a umplut paharul, Florentino Perez fiind decis să îl schimbe pe Zidane de la conducerea echipei.
Presa iberică a scris astăzi că cei doi sunt "la cuțite" și nu mai există cale de întoarcere, francezul urmând să rămână cel mult până la finalul sezonului la cârma campioanei Spaniei.
În aceste condiții, Perez își caută antrenor, iar potrivit argentinienilor de la TyC Sport, primul pe lista președintelui madrilen este Marcelo Gallardo, actualul antrenor al celor de la River Plate. Rezultatele excelente avute în ultimii ani cu "milionarii" l-au adus pe Gallardo în atenția lui Florentino Perez.
Marcelo Gallardo

Marcelo Gallardo este antrenorul momentului în America de Sud

Marcelo Gallardo este un argentinian care a jucat în Europa la AS Monaco și PSG, dar care are o carieră de antrenor mult mai de succes. El și-a început drumul în antrenorat la uruguayenii de la Nacional, club de la care s-a retras ca fotbalist și încă din primul sezon a cucerit titlul de campion.
În 2014 a ajuns pe banca lui River Plate, clubul său de suflet din Argentina, iar rezultatele au fost extraordinare. Cu Gallardo pe bancă, "milionarii" au cucerit 3 eventuri (2016, 2017 și 2019), Copa Sudamericana (2014) și de 2 ori Copa Libertadores (2015 și 2018), ultima dată chiar împotriva eternei rivale Boca Juniors.
În actualul sezon, River s-a oprit în semifinalele Copei Libertadores, fiind învinsă cu 3-2 la general de brazilienii de la Palmeiras. În campionat, echipa lui Gallardo este pe locul 2, la un singur punct în spatele celor de la Boca Juniors.
Contractul lui Gallardo cu River expiră în luna decembrie, dar probabil că nu ar fi prea greu de reziliat dacă ar avea o ofertă concretă de la Real Madrid.
Dacă ar ajunge în final să antreneze pe Bernabeu, Gallardo ar deveni cel de-al 3-lea argentinian care stă pe banca Realului. Primul a fost Luis Carniglia (1957-1959, mandat întrerupt pentru 2 luni în primăvara lui 1959), iar a l 2-lea marea legendă a madrilenilor, Alfredo Di Stefano, care a avut 2 mandate: 1982-1984 și noiembrie 1990-martie 1991.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo