Real Madrid a suferit o eliminare rușinoasă din Cupă, fiind eliminată de o formație din Liga a 3-a, care a reușit golul victoriei în prelungiri, 2-1, jucând în "10".
Vorbim de "cântecul de lebădă" al unui tehnician care a rescris istoria fotbalului, dar care în prezent e incapabil să revitalizeze echipa. Atât As, cât și Marca anunță azi că, la finalul acestei stagiuni, cel mai titrat club din istoria fotbalului se va despărți de actualul staff tehnic.
Fotbal
Zinedine Zidane a bătut palma pentru a reveni pe banca tehnică! Cu cine a ajuns la un acord
22/11/2022 LA 09:06

Perez, relație tot mai rece cu Zidane

As susține că, pe lângă rezultate, Zidane se află într-o relație tot mai tensionată cu Florentino Perez. Acesta e extrem de deranjat că tehnicianul nu își asumă eșecurile și le tratează cu mult prea multă indiferență. Când învinge, antrenorul francez e extrem de exuberant și își arogă meritele. În schimb, la înfrângeri, încearcă mereu să diminueze impactul lor. Așa a procedat și aseară, când a spus că eliminarea din Cupă, cu un om în plus, în fața unei formații din liga a 3-a, nu e o rușine.
"Furia conducerii clubului față de Zidane vine din cauza rezultatelor, dar și a atitudinii. Când Real pierde niciodată "nu e un dezastru", discurs care deranjează", notează sursa citată.
Dincolo de aceste aspecte, lipsa de încredere în tineri nu e tolerată bine în birourile de pe Bernabeu. Clubul a investit mult în jucători de perspectivă și oficialii înțeleg că trebuie să se facă schimbul de generații, mulți din veterani având reale carențe în a se mai exprima pe teren așa cum făceau acum 3-4 ani.
Luka Jovic este principalul exemplu, vârful neintrând niciun moment în planurile lui Zidane. S-a ajuns la reîntoarcerea lui la Eintracht Frankfurt, sub formă de împrumut, iar în primele 30 de minute jucate în Bundesliga a marcat două goluri. Apoi este vorba și de Martin Odegaard, care a arătat o formă fantastică stagiunea trecută. Nu a mai fost împrumutat, Zidane părea că se va baza pe el, dar l-a folosit foarte puțin. Acum, mijlocașul norvegian a cerut să plece, iar Real Sociedad și Arsenal se află pe lista cluburilor care încearcă împrumutul lui în această iarnă.

Zidane, certat cu Vinicius

Zinedine Zidane l-a scos de ceva vreme din planurile sale și pe Vinicius, poate marea speranță a Realului. Jurnaliștii spanioli susțin că brazilianul a făcut un gest nepotrivit înaintea unui meci din vară (returul cu Manchester City, scor 1-2 (2-4, la general), din optimile UEFA Champions League).
Potrivit jurnaliștilor iberici, când a aflat că nu a prins un loc în primul "11" al "galacticilor" la partida de pe Etihad, Vinicius a început să trimită mesaje pe telefon în vestiar, lucru care l-a enervat pe Zidane.
"Zizou" este un tehnician care ține mult la comportamentul jucătorilor și la respectul arătat de aceștia, iar gestul tânărului atacant nu i-a picat tocmai bine.
Ca pedeapsă, tehnicianul francez l-a lăsat pe Vinicius pe banca de rezerve tot meciul, împotriva lui City, apoi relația dintre cei doi s-a răcit. Internaționalul brazilian a fost folosit foarte rar ca titular în actualul sezon, fiind introdus de obicei câteva minute pe final.
Cupa Mondială FIFA
Zidane vrea ca Mondialul din Qatar să se desfășoare normal! "Renunțați la polemici!"
25/10/2022 LA 08:08
Fotbal
Zinedine Zidane sărbătorește 50 de ani. Viața sa fabuloasă, rezumată în 50 de date semnificative
23/06/2022 LA 10:56