Chiar dacă a avut un sezon bun cu Real Madrid, pe care a dus-o până în semifinalele Champions League și alături de care a luptat până în ultima secundă a ultimei etape la titlu, Zizou a decis să nu mai continue pe Bernabeu.
Hotărârea nu are legătură cu ratarea titlului, același lucru s-ar fi întâmplat și dacă gruparea blanco ar fi cucerit campionatul. Zizou a cochetat încă din iarnă cu decizia de a pleca de la clubul pe care l-a dus pe noi culmi ale succesului.
"Decizia de a-i spune la revedere Realului nu este de ieri, a început cu luni în urmă, tocmai în momentul când Real Madrid a început să arate semne de epuizare și antrenorul a simțit că nu mai este susținut cum ar fi trebuit. Cele două părți știau de ceva timp că sunt condamnate să ia căi diferite, lucru care va căpăta o formă oficială pe parcursul zilei de joi, 27 mai.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Luna ianuarie a fost cea mai grea dintre toate pentru antrenor, mai ales după eliminarea din Copa del Rey (n.r. detalii aici). Zidane nu s-a simțit confortabil în acest sezon, în ciuda faptului că, la nivel declarativ, clubul l-a susținut. Relația dintre Florentino Pérez și Zinedine Zidane continuă să fie cordială și va continua să fie așa, chiar dacă merg pe căi separate", notează Marca.

Motivele pentru care Zidane a decis să plece de la Real Madrid

Zidane are nevoie de o nouă provocare, după ce a câștigat cu Real Madrid tot ce putea cuceri. În ultimele luni, Agnelli i-a făcut un marcaj cât mai strâns, arătându-i cât de mult îl prețuiește și cât de mult îl dorește pe banca tehnică a lui Juventus.
"Bătrâna Doamnă" vine după cel mai slab sezon din istoria recentă, prinzând in-extremis un loc de Champions League, astfel că Zidane e încântat de perspectiva de a-i oferi din nou gloria. Oficialii torinezi au planuri mari pentru Juve, iar Zizou și-ar îndeplini un vis: să antreneze și să cucerească trofee și cu cealaltă mare echipă în tricoul căruia a impresionat ca jucător.
Dincolo de oferta lui Juve, Zidane a simțit că s-a încheiat un ciclu la Real Madrid. E nevoie de "sânge proaspăt", de un schimb de generații și nu a fost dispus să îl facă din două motive. Primul e legat de indisponibilitatea lui Florentino Perez de a-i acorda un buget care să permită acest lucru, în timp ce al doilea are legătură cu relația foarte bună avută cu veteranii din vestiarul blanco.
Benzema (33), Marcelo (33), Sergio Ramos (35) și Modric (35) sunt toți titulari indiscutabili, însă Zidane se îndoiește că aceștia mai pot fi soluții pe termen mediu și lung, în contextul în care City sau Bayern sunt la alt nivel.
Zidane a avut două mandate de antrenor pe banca celei mai titrate formații din lume. În primu, a cucerit un titlu (2017) și a devenit primul antrenor din istorie care cucerește de trei ori la rând Champions League. După plecarea lui, Real a intrat în criză, dar tot Zizou a fost cel care a resuscitat-o. Anul trecut, formația din capitala Spaniei a făcut un sezon istoric, reușind să recuperez incredibil ecartul față de Barcelona. Cu 10 victorii la rând pe final, gruparea blanco și-a adjudecat un titlu la care puțini mai sperau.
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
18/01/2022 LA 05:17
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09