Barcelona și-a arătat încă o dată limitele în fața Granadei, zmulgând in-extremis un egal, în ultimele minute. Koeman e limpede că nu e antrenorul potrivit pentru o reconstrucție, echipa neavând identitate și nici o idee foarte clară de joc. "Ce Barcelona e asta", a titrat azi Marca, după ce Pique a fost trimis în teren în ultimul sfert de oră pentru a juca vârf.
Joan Laporta nu l-a vrut de la început pe Koeman în proiectul său, lucru anunțat încă din campania electorală pentru președinția clubului. Odată ajuns șef pe Camp Nou, acesta a văzut dezastrul financiar din perioada Bartomeu, iar în acest moment orice euro salvat contează. Ca atare, a preferat să meargă pe mâna unui antrenor în care nu crede, alternativa fiind plătirea unor despăgubiri de 12 milioane de euro, conform contractului batavului.
Chiar și așa, răbdarea conducerii Barcelonei a ajuns la limită, iar Mundo Deportivo notează că meciul cu Cadiz, de joi, ar putea fi ultimul pentru Koeman pe banca grupării blaugrana.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 3 ORE
"Conducerea Barcelonei lucrează în căutarea unui înlocuitor. Nu va fi un interimar, ci un antrenor care va conduce noul proiect sportiv", notează sursa citată.
CITEȘTE ȘI:
A AVUT SIR ALEX FERGUSON DREPTATE? CE SPUNEA ÎN URMĂ CU 6 ANI DESPRE CRISTIANO RONALDO ȘI LEO MESSI

Xavi şi Roberto Martinez, favoriţii lui Laporta pentru banca Barcelonei

Xavi a arătat deja că are calităţi indiscutabile şi nu sunt puţini care îl compară deja cu fostul lui antrenor, Pep Guardiola. De altfel, fostul mare mijlocaş era prima variantă a lui Victor Font, cel creditat acum un an cu prima şansă să câştige alegerile pentru preşedinţia Barcelonei.
Se pare că Laporta a încercat să îl convingă pe Xavi să preia clubul de pe Camp Nou încă din primăvară, după ce a câştigat alegerile, dar acesta a refuzat, unul dintre motive fiind legat de faptul că a făcut parte din proiectul lui Victor Font şi ar vedea o asemena mutare ca o trădare.
Alţi au fost de părere că actualul antrenor de la Al Sadd cunoaşte bine problemele şi nu ar vrea să îşi înceapă cariera de antrenor la nivel înalt cu o misiune imposibilă. Între timp, lucrurile s-au schimbat: plecarea lui Messi duce la o transformare inevitabilă, iar presiunea e mult mai mică. Barcelona nu are în acest moment vreo ambiţie europeană, iar de titlu cu greu se poate vorbi, astfel că Xavi va avea timp să reconstruiască.
Al doilea pe lista lui Laporta este selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez. Acesta are marele dezavantaj că e destul de scump şi cere garanţii privind lotul, astfel încât să fie sigur că poate să facă treabă în Catalunya. E nevoie de transferuri, iar conducerea nu îi poate garanta aceste mutări, având în vedere cât de prost stă echipa din punct de vedere financiar.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ronaldo Koeman, în contextul în care catalanii au până la finalul acestei luni doar partide uşoare. Dacă va exista un nou pas greşit până la partida cu Atletico Madrid, nu e exclus ca Laporta să forţeze despărţirea de batav.
Relația mea cu Laporta s-a îmbunătățit, dar s-a întâmplat ceva săptămâna trecută despre care cred că nu este corect. A sugerat că antrenorul nu are toată puterea. Când clubul nu e clar cu privire la viitorul unui antrenorului, atunci dai curs speculațiilor | Ronald Koeman, înainte de meciul cu Bayern
Cupa Mondială FIFA
Tite, OUT de la naționala Braziliei după eliminarea de la Mondial! Cine e dorit în locul lui
ACUM 5 ORE
Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 7 ORE