În această săptămână, de când a fost ales noul președinte al Barcelonei, Joan Laporta nu a pronunțat vreun cuvânt despre viitorul lui Koeman. Noul număr unu de pe Camp Nou îl respectă enorm pe olandez pentru ce a făcut ca jucător, dar îl apreciază în mod deosebit și ca om. Chiar și așa, Laporta pregătește o revoluție la club, dorind să transforme total Barcleona din toate punctele de vedere. Ca atare, are în plan și schimbarea băncii tehnice, dar vrea ca acest lucru să se producă în liniște, fără valuri în presă.
Koeman ar putea rămâne, dacă ia titlul, însă cum această variantă e improbabilă, cel mai probabil va fi înlocuit. Laporta îl vede pe tânărul Julian Nagelsmann drept succesorul ideal și a început deja să discute cu agentul său despre o posibilă întrerupere a colaborării cu Leipzig și despre pretențiile financiare ale neamțului.

Nagelsmann, marele pariu al lui Laporta la Barcelona

Bundesliga
#VOCE Union vs Hertha sau duelul dintre Estul și Vestul Berlinului
06/11/2022 LA 06:14
În vârstă de 33 de ani, Nagelsmann a impresionat cu stilul său ofensiv, care i-a adus trecerea de la Hoffenheim la o formație cu pretenții, cum e Leipzig. Alături de formația de pe locul secund din Bundesliga, tehnicianul a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor în sezonul trecut. Nagelsmann înțelege că, deși reușește să se lupte la titlu cu Leipzig, Bayern e aproape imposibil de detronat și vrea să facă pasul către o echipă mare a Europei. Iar Barcelona pare oportunitatea ideală, chiar dacă în acest moment catalanii nu mai sunt în prim planul fotbalului mondial.
"Laporta îl stimează pe Ronald Koeman, pe care a încercat să-l aducă în primul său mandat la Barcelona. Frank Rijkaard a ajuns în cele din urmă, dar acum Laporta cochetează cu schimbarea lui Koeman. Noul președinte înțelege că olandezul este văzut ca o "moștenire" a lui Josep María Bartomeu.
Nagelsmann, în vârstă de 33 de ani, este în capul listei lui Laporta. În prezent, este antrenorul RB Leipzig, după ce a impresionat la Hoffenheim și se află în atenția mai multor cluburi mari din Europa. Laporta îl respectă mult pe Koeman, dar nu l-ar fi adus pentru proiectul său. Olandezul poate continua, în funcție de finalul sezonului, dar Nagelsmann e cel în care crede Laporta", explică jurnaliștii de la Cadena SER.
De notat că presa germană a scris în ultimele zile că Nagelsmann e printre favoriții Federației Germane să înlocuiască pe Joachim Low la națională. Selecționerul a anunțat deja că nu va mai conduce panzerele după Euro, iar Klopp, principalul vizat de Federație, nu vrea să plece de la Liverpool înainte de 2022. Ca atare, Nasgelsmann e pe lista scurtă a șefilor fotbalului german, dar, la 33 de ani, cu siguranță că tehnicianul lui Leipzig ar prefera să antreneze o formație de club.
Liga Campionilor UEFA
5 concluzii după faza grupelor din Champions League
03/11/2022 LA 07:18
Bundesliga
Dortmund a revenit pe podium în Bundesliga după victoria cu Frankfurt! Bayern, succes clar cu Mainz
29/10/2022 LA 18:27