Dacă Real Madrid a rămas fără antrenor, după ce Zidane a decis să nu mai continue pe Bernabeu, am putea asista la o schimbare spectaculoasă de tehnicieni și pe banca marii rivale, Barcelona.
Sport.es a ieșit azi pe prima pagină cu o informație oarecum neașteptată, în sensul în care Joan Laporta, președintele blaugrana, va deschide negocierile cu Pep Guardiola, pentru o revenire în Catalunya. Discuțiile vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare, după ce City va fi jucat finala Champions League.
Planul lui Laporta e oarecum surprinzător, în contextul în care, după discuțiile de marți purtate de conducerea "extratereștrilor" cu Ronald Koeman, agentul antrenorului anunța că sunt șanse mari să se bată palma pentru un nou contract, care să expire în vara lui 2023.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 6 ORE
"Barça l-a informat deja pe Koeman că sunt în căutarea unui înlocuitor și părțile au convenit să își acorde două săptămâni de marjă. Guardiola este marea aspirație a președintelui, dar acesta știe că este aproape imposibil să îl convingă pe Pep. Dacă nu se va găsi un înlocuitor interesant, antrenorul olandez ar putea continua pe bancă", notează Sport.es.
https://i.eurosport.com/2021/05/27/3140465.jpg
Ca atare, șansele lui Guardiola să revină la Barcelona par destul de mici, mai ales că până acum Laporta s-a reorientat pentru reconstrucția echipei doar pe fotbaliști liberi de contract. Eric Garcia, Wijnaldum, Aguero și Depay sunt prioritățile catalanilor în ceea ce privește întărirea lotului.

Laporta voia să îl readucă pe Guardiola la Barcelona din toamnă

Încă de când s-a înscris în lupta electorală pentru un mandat de președinte pe Camp Nou, Laporta nu a făcut un secret din faptul că îl dorește pe Guardiola înapoi. La finalul primului deceniu din noul mileniu, cei doi au colaborat excelent, mulți fiind de părere că Barcelona lui Pep a fost cea mai puternică formație din istorie.
"Mi-ar plăcea foarte mult să îl aduc pe Guardiola, el acum este la City, dar decizia îi aparține lui. El este un exemplu pentru Barcelona și sunt convins că toată lumea vrea ca Guardiola să revină pe bancă", a explicat Laporta în toamnă, înainte cu câteva luni de a redeveni președintele Barcelonei.
Interesant e că Pep a fost la scurt timp întrebat despre această posibilitate și a negat că ar fi tentat să revină în Catalunya.
"Barcelona? Sunt incredibil de fericit la Manchester City. Sper că vom avea un sezon bun și că voi rămâne aici multă vreme", spunea Pep în toamnă.
Ulterior, Guardiola a mai vorbit despre varianta Barcelona și a spus răspicat că nu se va întoarce la echipa de suflet. Mai mult, englezii au fost atât de interesați să și-l securizeze pe termen lung pe tehnician încât i-au propus un nou contract, iar spaniolul a semnat prelungirea, convins de proiectul de pe Etihad.
Pep Guardiola a mai antrenat la Barcelona între 2008 și 2012, acesta fiind de altfel și primul său club din carieră, excepție făcând echipele secunde ale catalanilor. În cele 4 sezoane cu el pe bancă, Barcelona a câștigat o sumedenie de trofee:
  • 2 titluri de UEFA Champions League
  • 3 titluri de campioană a Spaniei
  • 2 Cupe ale Regelui
  • 3 Supercupe ale Spaniei
  • 2 Supercupe ale Europei
  • 2 Campionate Mondiale ale Cluburilor
După ce a plecat de la Barcelona, Guardiola a avut un an de pauză, după care a petrecut 3 sezoane la Bayern Munchen. Din vara lui 2016, ibericul este antrenorul lui Manchester City, care a devenit astfel clubul la care acesta antrenează pentru cea mai lungă perioadă în carieră.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
21/05/2022 LA 04:47