Ultimul bilanţ economic al Barcelonei releva o datorie brută de 1.173 milioane euro, din care 730 milioane euro pe termen scurt. Clubul datorează, între altele, 265 de milioane de euro băncilor şi alte 160 de milioane personalului sportiv. Laporta a obținut în această săptămână un împrumut de 500 de milioane de euro de la Goldman Sachs, care "va da aer şi stabilitate clubului", potrivit "L'Esportiu", care adaugă că FC Barcelona va putea respira uşor "în acest sezon şi în cel următor".
Stabilitatea financiară e o componentă importantă în perspectiva prelungirii contractului lui Messi cu trupa catalană. Acesta vrea garanţii pentru performanţă, marea lui dorinţă fiind să mai câştige o dată Champions League, înainte de retragere. Pentru asta, e nevoie de întăriri şi de un lot mai puternic, iar împrumutul obţinut va putea rezolva aceste lucruri. Și, din câte se pare, Laporta a făcut suficient pentru ca Messi să continue. Presa spaniolă anunță azi că sud-americanul a răspuns pozitiv propunerii de a continua pe Camp Nou. Contractul încă nu e semnat și nu s-a anunțat nimic oficial, dar ziariștii spanioli garantează că decarul blaugrana va continua la echipa în echipamentul căruia a rescris istoria fotbalului.
La Liga
Javier Tebas, președintele La Liga, despre cum ar fi posibilă revenirea lui Messi la Barcelona
ACUM 5 ORE
Propunerea președintelui Laporta îi oferă argentinianului o libertate absolută în următorii ani. Mai exact, Messi ar urma să semneze un contract pe 10 ani, care va cuprinde o clauză cu totul specială. În următoarele 2 sezoane, starul ar urma să joace în continuare la Barcelona, după care va putea să-și încheie cariera în MLS. După ce va agăța ghetele în cui, Messi ar urma să se întoarcă la Barcelona și să ocupe o funcție administrativă, cel puțin până la încheierea contractului de 10 ani.

Messi a dat semnale în interviul pentru Ole că va prelungi cu Barcelona

Deși nu au existat răspunsuri concrete despre viitorul său în timpul interviului pe care decarul l-a acordat ziarului argentinian Olé, publicat în această dimineață, Leo Messi a dat câteva indicii astfel încât suporterii Barcelonei să fie entuziasmați de perspectiva continuării pe Camp Nou.
"Ori de câte ori concurez, concurez să câștig și încerc să ating toate obiectivele, să obțin titluri. Adevărul este că ultima Copa del Rey a fost specială. Am venit după o perioadă fără să obținem trofee și am simțit că e un nou început. Există un vestiar foarte tânăr, cu o mulțime de băieți noi. Acest trofeu a fost un moment de cotitură, foarte important. Și dincolo de importanța trofeului pentru club, îmi place să câștig și să obțin titluri. Cu cât mai multe cu atât mai bine", a spus Messi , precizând apoi cu un răspuns afirmativ că obținerea Cupei a fost un stimul pentru momentul deciziei de reînnoire al angajamentului scanent la 30 iunie 2021.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
28/11/2022 LA 10:12