Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, anunț incredibil: Xavi e "all-in" pentru readucerea lui Messi la Barcelona

Cristian Mihală

Actualizat 10/11/2021 la 10:22 GMT+2

Lionel Messi este marele pariu al lui Xavi, care spera că argentinianul va reveni pe Camp Nou încă din vara lui 2022. E puțin probabil să se întâmple asta, dar există toate premisele pentru un come-back în 2023, când îi expiră contractul cu PSG.

Lionel Messi (l.) und Xavi Hernández

Credit imagine: Getty Images

În această vară, Barcelona și-a pierdut cel mai bun jucător din istorie, din cauza problemelor financiare. Messi a ajuns la Paris, liber de contract, semnând o înțelegere valabilă până în 2023, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an.
E puțin probabil, însă, ca sud-americanul să rămână dincolo de 2023 în capitala Franței, unde nici el și nici familia sa nu s-au adaptat. Xavi, noul antrenor al Barcelonei, a vorbit deja cu Laporta despre posibilitatea ca Leo să revină de sezonul viitor, însă președintele clubului i-a explicat că e improbabil să reușească o astfel de mutare, în contextul în care PSG nu îl va lăsa să plece liber.
Totuși, conform Marca, noul tehnician al grupării blaugrana a obținut promisiunea lui Laporta că Messi va primi o ofertă de nerefuzat în 2023, când îi expiră înțelegerea cu francezii.
Chiar dacă nu are vreo garanție că favoritul pentru Balonul de Aur 2021 va avea un randament comparabil peste doi ani, Xavi îl vrea neapărat pe fostul coleg înapoi. Cei doi au fost parteneri timp de 11 ani și împreună au câștigat 27 de titluri. Xavi crede că Messi încă poate contribui foarte mult la renașterea Barcelonei. Talentul și experiența lui ar fi de mare ajutor în construirea noului proiect, atât prin evoluțiile din teren, cât și prin puterea exemplului pentru cei tineri. Nu în ultimul rând, s-ar crea o emulație fantastică în jurul echipei, fiind de așteptat ca fanii să susțină necondiționat o formație în care Messi va fi revenit după doi ani de "pribegie".
CITEȘTE ȘI:

Messi vrea înapoi la Barcelona

Săptămâna trecută, Messi a acordat pentru sport.es un amplu interviu. Întrebat dacă se vede în viitor din nou la Barcelona, sud-americanul nu a stat pe gânduri: i-ar plăcea după retragere să revină pe Camp Nou şi să ajute clubul din punct de vedere administrativ.
"Dacă m-aş întoarce la Barcelona? Da! Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să pot ajuta clubul aşa cum pot. Mi-ar plăcea să fiu secretar tehnic la un moment dat. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu. Sau dacă va fi o altă poziţie. Dacă există o posibilitate, aș dori să contribui din nou din punct de vedere administrativ la clubul pe care îl iubesc. Vreau ca acest club să fie în continuare printre cele mai bune din lume", a spus Messi pentru sport.es.
Din câte se pare, Xavi vrea ca în 2023 să îi ofere un contract pe un an lui Messi, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon. Argentinianul s-ar retrage astfel de la clubul pentru care a scris istorie, pentru ca apoi să i se garanteze un loc în conducerea clubului.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo