Varianta Roberto Martinez în locul lui Koeman, la Barcelona, e tot mai îndepărtată, astfel că șefii clubului de pe Camp Nou par să se îndrepte acum către Xavi. Acesta nu a fost dorit inițial de Laporta, în contextul în care a fost omul rivalului său la președinția clubului, în iarnă. Victor Font nu a făcut niciodată un secret că îl va aduce pe fostul mijlocaș ca antrenor, cum Xavi nu a ascuns că îl vede pe Font cel mai în măsură să "repare" lucrurile făcute prost de Bartomeu.
Mundo Deportivo vorbește despre o "blocadă" instituită de Laporta cu privire la Xavi, dar aceasta "a fost ridicată, președintele considerându-l acum un înlocuitor ideal pentru Koeman".
Olandezul a jucat tot mai mult 3-5-2 în ultima perioadă la Barcelona, lucru care nemulțumește, în contextul în care, de la Cruyff până în prezent, formația blaugrana a evoluat aproape exclusiv în modulul 4-3-3. Crescut de La Masia, Xavi este un susținător total al sistemului care a făcut-o celebră pe Barcelona și are avantajul că știe clubul mai bine ca oricine altcineva. Prin ceea ce a făcut în cariera sa, fostul internațional spaniol se bucură de respectul întregului vestiar, fiind într-o situație similară cu cea în care a fost Zidane când a sosit la Real Madrid.
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
ACUM O ORĂ
CITEȘTE ȘI:
MESSI, O DEZAMĂGIRE LA PSG. TOTAL NEAȘTEPTAT: CUM ARATĂ ÎN ACEST MOMENT COTELE PENTRU BALONUL DE AUR

Xavi vrea neapărat la Barcelona, dar se teme

Jurnaliștii iberici notează că Xavi încă se teme că e considerat de Laporta omul lui Victor Font, dar o altă informație l-a pus și mai mult în gardă: Guardiola l-ar fi sfătuit pe Laporta să nu îl aducă la echipă.
"Xavi suspectează că Guardiola i-a spus lui Laporta că nu este antrenorul ideal", notează Mundo Deportivo.
"Informația e eronată", susține sursa citată. Pep nu doar că îl apreciază pe tânărul tehnician, dar nu are vreun interes la Barcelona, altut decât ca echipa să își revină, din perspectiva suporterului. Se pare chiar că lucrurile ar sta invers: Laporta l-a întrebat pe tehnicianul lui City pe cine să mizeze în locul lui Koeman, iar acesta i-a transmis să crediteze un antrenor tânăr, aflat la început de drum.
Sursa citată notează că discuțiile sunt foarte avansate pentru ca Xavi să vină la Barcelona ca antrenor, stabilindu-se inclusiv anumite detalii de contract. Fostul mijlocaș e în prezent la Al Saad, cu care a prelungit până în 2023, dar clubul arab i-a promis că nu îi va împiedica plecarea dacă pe numele său va sosi o ofertă de la Barcelona, iar el vrea să îi dea curs. Deși și-a păstrat un ton moderat în discuțiile avute cu Laporta, pentru că nu avea siguranța că se va întoarce pe Camp Nou, fostul mijlocaș e încântat de ofertă.
"Oamenii care au fost în contact cu Xavi săptămâna aceasta confirmă că fostul jucător al Barçei este înnebunit să antreneze Barça. Actualul antrenor de la Al-Sadd nu o va spune public din respect pentru Ronald Koeman, dar capul său nu va înceta să se învârtă asupra jucătorilor, tacticii și strategiei de la club", mai scriu spaniolii.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
ACUM 6 ORE
Cupa Mondială FIFA
Leo Messi, uimit de eliminarea unei favorite la CM din Qatar. "Au mulţi jucători de top"
ACUM 6 ORE