Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A mai rămas unul! Marele favorit să îi ia locul lui Koeman pe banca Barcelonei

Cristian Mihală

Publicat 22/09/2021 la 08:07 GMT+3

Roberto Martinez este alegerea lui Joan Laporta pentru banca Barcelonei. Președintele catalanilor încearcă să îl convingă pe belgian să preia echipa, după ce Koeman a dus-o către cel mai slab start de sezon din 1988 până în prezent.

Joan Laporta et Ronald Koeman

Credit imagine: Getty Images

Postul lui Koeman e mai șubred ca niciodată, de la începutul sezonului vorbindu-se de o listă cu 5 posibili succesori ai batavului. Laporta și-a pierdut definitiv răbdare cu olandezul după partida contra Granadei, faptul că Pique a fost introdus pe teren să joace vârf și declarațiile de după ale antrenorului enervându-l la culme.
Chiar dacă gruparea de pe Camp Nou are de plătit aproape 12 milioane de euro pentru a se despărți de Koeman, sumă enormă în contextul crizei financiare fără precedent pe care o traversează clubul, Laporta e decis să îl demită, pentru a începe reconstrucția. Despărțirea s-ar putea produce mai devreme decât ar fi preconizat oricine, chiar după partida contra lui Cadiz.
CITEȘTE ȘI:

Roberto Martinez, ultimul antrenor rămas pe lista Barcelonei

Iar cel desemnat să facă acest lucru este, potrivit eurosport.co.uk Roberto Martinez. În acest moment, selecționerul Belgiei este singurul tehnician aflat în discuții cu cei din conducerea Barcelonei și există șanse importante să se ajungă în curând la un acord.
Acesta are marele dezavantaj că e destul de scump şi cere garanţii privind lotul, astfel încât să fie sigur că poate să facă treabă în Catalunya. E nevoie de transferuri, iar conducerea nu îi poate garanta aceste mutări, având în vedere cât de prost stă echipa din punct de vedere financiar.
Martinez nu are un CV care să îl recomande neapărat pentru un club de talia Barcelonei, dar Laporta l-a remarcat încă de pe vremea când antrena pe Everton și imprimase un stil extrem de plăcut ochiului echipei. Deși Belgia dispune de unul dintre cele mai bune loturi din lume, ibericul nu a reușit să câștige vreun trofeu cu "dracii roșii". Totuși, i-a dus către semifinalele Mondialului, în 2018, etalând un fotbal estetic.
Pe lista scurtă a lui Laporta s-a aflat și Xavi, dar discuțiile au fost întrerupte. Unul dintre motive este legat de faptul că fostul mijlocaș a făcut parte din proiectul lui Victor Font, adversarul actualului președinte al Barcelonei în alegerile din iarnă. Din câte se pare, potrivit presei catalane, nici simbolul formației blaugrana nu a fost foarte convins că e momentul potrivit pentru o reîntoarcere pe Camp Nou, de data asta ca tehnician.
Enric Masip, consilierul lui Laporta, a lăsat de înțeles aseară, la OnzeTV3, că Xavi nu este o soluție pentru moment. "El va antrena Barcelona într-o zi. Cu Laporta președinte? De ce nu?".
Ten Hag, antrenorul lui Ajax, a fost și el în atenția Barcelonei, dar acesta a negat aseară că va ajunge în Catalunya. "Ce treabă am eu cu toate acestea? Sunt ocupat la Ajax. Aceste zvonuri...sunt amuzante pentru voi, dar nu și pentru mine", a spus Ten Hag după victoria lui Ajax de aseară, 5-0, pe terenul lui Sittard.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo