Ancelotti revine la Real după 8 ani. În 2013, el îi spunea "da" lui Perez, în aceeaşi vară în care Gareth Bale era transferat de la Tottenham pentru 100 de milioane de euro. Cei doi au avut o relaţie excelentă în primul sezon, care s-a tradus în câştigarea Champions League, galezul marcând pentru 2-1 în disputa cu Atletico, de la Lisabona. După doar un an de la acel moment, tehnicianul italian a fost demis, iar ulterior a vorbit despre faptul că, indirect, Bale a fost cel care a stat în spatele plecării sale de pe Bernabeu. Chiar şi aşa, Ancelotti nu îi poartă pică galezului: îl vede responsabil exclusiv pe Florentino Perez pentru ceea ce s-a întâmplat în primăvara lui 2015.
"Am plătit pentru că l-am scos pe Bale în meciul contra Valenciei. A avut o fază care m-a enervat, a scăpat alături de Benzema spre poartea adversă. Trebuia să îi paseze lui Karim, care era liber în dreapta şi avea poarta goală în faţă. A preferat să tragă el şi a ratat. Acel moment a dus la o dispută cu Florentino, de acolo a început ruptura dintre noi. Bale era de neatins pentru Florentino la momentul respectiv, nu aveai voie să îl scoţi din echipă", a dezvăluit Ancelotti pentru Il Napolista.

Ancelotti se va baza pe Bale la Real Madrid

Liga
Benzema a fost jefuit în timpul meciului dintre Real Madrid și Elche! Anunțul presei din Spania
ACUM 14 ORE
Deşi imediat mulţi şi-au amintit de acele declaraţii, presa spaniolă garantează că Ancelotti nu doar că nu se va răzbuna pe Bale, dar îl vede un jucător extrem de important pentru ceea ce se va întâmpla sezonul viitor la Real.
Galezul are cel mai mare salariu din lot şi a fost împrumutat în stagiunea care s-a încheiat la Tottenham, neintrând în planurile lui Zidane. Se părea că atacantul de bandă va continua la altă echipă - sub formă de împrumut - şi în 2021-2022, dar Ancelotti îl vrea neapărat în lot.
De altfel, în această primăvară, oficialii lui Everton demaraseră discuţiile cu Real pentru împrumutul lui Bale, Ancelotti dorindu-l neapărat pe Goodison Park. Nu se va mai pune acum problema de un împrumut, galezul urmând a fi, în condiţii normale, titular în echipa de pe Bernabeu.
4 trofee au cucerit împreună Ancelotti şi Bale, la Real Madrid: Champions League, Supercupa Europei, Campionatul Mondial al cluburilor şi Cupa Spaniei.
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
21/01/2022 LA 07:22
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
18/01/2022 LA 05:17