Venirea lui Ancelotti la Everton părea să reprezinte garanția succesului. Triplu câștigător al Champions League (cu Milan și Real Madrid), tehnicianul nu poate face minuni peste noapte. Formația sa a început excelent sezonul, dar accidentările și lotul insuficient de puternic au făcut ca Everton să fie acum în pericolul de a rata cupele europene.
Boardul nu doar că are încredere totală în italian, dar i-a promis un buget de transferuri impresionant pentru perioada de mercato de vară, anunță Daily Mail. Multe dintre ținte sunt greu de atins, dar, după ce în vara trecută l-a adus pe Goodison Park pe James Rodriguez, nicio mutare nu mai pare imposibilă.
https://i.eurosport.com/2021/04/18/3117088.jpg
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti are o favorită surpriză în Qatar, pe care ar vrea să o conducă la Cupa Mondială din 2026
24/11/2022 LA 10:06

Koulibaly, marele pariu al lui Ancelotti

Marea problemă a lui Everton e în continuare postul de fundaș central. Această zonă ar trebui acoperită de Kalidou Koulibaly, fundașul pe care Napoli a cerut în ultimii ani o avere. Cei doi se cunosc foarte bine de pe vremea când Ancelotti antrena formația din sudul Italiei, iar fundașul i-a promis că va veni în Premier League, dacă cele două cluburi se vor înțelege.
În trecut, Aurelio De Laurentiis a refuzat oferte de aproape 100 de milioane de euro pentru apărător, însă acum lucrurile capătă un alt aspect. Koulibaly împlinește 30 de ani, se apropie de finalul contractului, iar Napoli nu mai poate negocia de pe poziții de forță. În plus, o eventuală necalificare în Champions League (formația de lângă Vezuviu e pe 5 în Serie A) ar afecta serios bugetul clubului.
Pe lângă apărătorul senegalez, apărarea va fi întărită în zona dreaptă, acolo unde Coleman nu e pe placul lui Ancelotti. Favoritul italianului e Max Aarons, de la nou-promovata Norwich, un fotbalist de 21 de ani cu o disponibilitate de efort enormă. El e și extrem de ofensiv și poate acoperi și flancul stâng, în caz de nevoie, fiind polivalent.

Ancelotti vrea întărirea atacului cu Bale și Aguero

De la mijloc în sus, Aaron Ramsey, Sergio Aguero și Gareth Bale sunt marile obiective ale tehnicianului lui Everton. Dacă fostul jucător al lui Arsenal pare ușor de adus, nefiind în planurile lui Juventus, în privința celorlalți doi lucrurile nu sunt atât de simple.
Real și-a dat acceptul să îl împrumute încă un an la Spurs pe Bale, iar atacantul de bandă pare că îmbrățișează și el această idee. Ancelotti mizează însă pe relația excelentă pe care o are cu galezul din perioada petrecută împreună la Madrid. În funcție de cine va veni pe banca lui Tottenham, Bale ar putea să aleagă formația din Liverpool, unde proiectul pare unul cu mai mari șanse de reușită.
În privința lui Aguero, lucrurile sunt și mai complicate, argentinianul fiind dorit și de Inter, dar și de Barcelona. Aflat la final de contrct cu Manchester City, sud-americanul ar putea alege să rămână în Premier League, în tentativa de a doborî recordul all-time de goluri al lui Alan Shearer. În prezent, Kun e al 4-lea într-un astfel de clasament, cu 182 de reușite. La Everton, Aguero ar avea postul de titular asigurat, lucru care ar putea conta în alegerea sa. Chiar și fără argentinian, Ancelotti îl are în avanposturi pe Calvert-Lewin, golgheterul din acest sezon, astfel că echipa ar trebui să nu aibă mari probleme la finalizare.
Cum ar vrea Ancelotti să arate Everton sezonul viitor
  • Pickford - Aarons, Keane, Koulibaly, Digne - Allan, Ramsey - Bale, James Rodriguez, Richarlison - Aguero
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/05/05/3126752.jpg
Fotbal
Ancelotti a numit cei mai buni cinci jucători pe care i-a antrenat. Surpriza din lista italianului
15/11/2022 LA 16:30
La Liga
Real Madrid i-a găsit înlocuitor lui Asensio! Fotbalistul are amintiri neplăcute de pe Bernabeu
11/11/2022 LA 20:48