Catalanii traversează cel mai slab sezon din ultimii 18 ani în La Liga și au ratat calificarea în primăvara Champions League. Moștenirea lăsată de Bartomeu, fostul președinte al clubului, e grea, iar Laporta încearcă să mai salveze ce poate fi salvat la un club aflat pe buza prăpastiei.
Jurnaliștii spanioli explică azi că au existat o mulțime de semnale că gruparea de pe Camp Nou se afundă către o zonă gri a existenței sale, dar prezența lui Messi pe teren a mutat atenția de la problemele de fond. Prin valoarea sa, fostul decar al clubului a ținut echipa la un nivel bun, deși din punct de vedere administrativ clubul era pe "coji de nucă". Odată cu plecarea sa la PSG a urmat începutul coșmarului, deși acest vis urât era prezent de ani buni și bântuia clubul precum o fantomă.
"Toată mizeria, ascunsă de Messi", e titlul dat de sport.es unui material în care se analizează declinul Barcelonei. Argentinianul a reușit în mare, prin prestațiile sale, să țină clubul la un nivel ridicat și să nu se simtă în ce groapă se afundă, cu fiecare zi care trece, Barcelona.
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
"Declinul Barçei a început cu prea mult timp în urmă. Probabil imediat după câștigarea triplei din 2015. O triplă care a dus la victoria lui Bartomeu în alegeri. Un președinte care a făcut multe greșeli. Acesta l-a cedat pe Neymar la PSG și a cheltuit aiurea 400 de milioane de euro pe trei transferuri dezastruoase: Dembele, Coutinho și Griezmann.
Dacă Barça a continuat să concureze și să câștige trofee (11, din sezonul 2015-16) a fost datorită lui Messi. Starul argentinian, cu talentul și golurile sale, a ascuns toate neajunsurile, a acoperit toate mizeriile din birourile clubului. A mascat prin ce a făcut pe teren sărăcia de idei și de măsuri luate de o conducere care s-a afundat în datorii", mai titrează sursa citată.
Concluzia? S-a ajuns ca după 21 de ani Barcelona să rateze optimile Champions League, iar discursul lui Xavi, de după înfrângerea cu Bayern, e relevantă pentru ce s-a întâmplat cu Barcelona în ultimii ani. "Aceasta este realitatea dură cu care ne confruntăm", a spus tehnicianul blaugrana după duelul pierdut la socr de neprezentare pe Allianz Arena.
CITEȘTE ȘI:
BARCELONA A PUS PE LISTA DE TRANSFERURI UNUL DINTRE CEI MAI BUNI JUCĂTORI. XAVI I-A GĂSIT DEJA ÎNLOCUITOR

Ședință Laporta - Xavi, după dezastrul de la Munchen

Înfrângerea cu Bayern era previzibilă pentru mulți, dar catalanii au mizat că, fără obiectiv (bavarezii câștigaseră deja grupa) și cu mulți absenți, băieții lui Nagelsmann nu vor fi la fel de concentrați. Nu a fost cazul, Bayern adminsitrându-i o nouă înfrângere usturătoare formației blaugrana, 3-0. A fost a 10-a înfrângere la 3 sau mai multe goluri diferență suferită de catalani în ultimii 4 ani de Champions League.
Ca atare, Laporta și Xavi s-au întâlnit de urgență, joi, la ședință participând, potrivit sport.es, și vicepreședintele Rafael Yuste, directorul de fotbal Mateu Alemany, CEO-ul Ferran Reverter și directorul zonei internaționale Jordi Cruyff.
Aceștia au convenit Barcelona nu mai poate să arate atât de neputincioasă în viitor și au discutat despre soluțiile la îndemână pentru ieșirea din criză. Laporta i-a explicat antrenorului că situația financiară a clubului este teribilă, dar, în ciuda dificultăților, a promis că își va da toată silința pentru a aduce 1-2 jucători în iarnă. Xavi a insistat pentru Ferran Torres, dar și pentru ca președintele grupării blaugrana să prelungească înțelegerile jucătorilor ale căror contracte sunt scadente în vara lui 2022. Primul și cel mai important nume de pe listă este Ousmane Dembele, care, în ciuda acciedntărilor, e văzut de stafful tehnic drept un jucător important al noului proiect.
https://i.eurosport.com/2021/12/10/3269121.jpg
Bundesliga
Un star al lui Bayern a oprit antrenamentele din cauza unor probleme cardiace. Cât va lipsi
IERI LA 16:32
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
14/01/2022 LA 14:36