Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoluția lui Laporta! Sport.es a anunțat cele 5 transferuri pentru "noua Barcelona"

Cristian Mihală

Actualizat 10/03/2021 la 09:36 GMT+2

Barcelona va avea un suflu nou din sezonul viitor. Joan Laporta țintește aducerea a 5 jucători în lotul lui Koeman, 3 dintre ei fiind liberi de contract: David Alaba, Kun Aguero, Eric Garcia, Mephis Depay și Erling Haaland.

It could be good news for Barcelona, were they ever to slip out of the top four…

Credit imagine: Getty Images

Prioritar în acest moment pentru noul președinte al catalanilor e prelungirea contractelor lui Ansu Fati, Pedri și Messi, ultimului expirându-i contractul în această vară. În paralel, Laporta a pus la punct planul pentru viitoarea campanie de achiziții.
Cum bugetul clubului e în piuneze, formația blaugrana având datorii de 1,2 miliarde de euro, noua conducere va încerca să atragă 3 fotbaliști la final de contract, pe care nu va cheltui bani: Alaba, Eric Garcia și Kun Aguero. Marele pariu este Erling Haaland, fotbalist care poate conduce ofensiva catalanilor pentru următorul deceniu, anunță sport.es.
În același timp, se va renunța la jucătorii cu salarii mari, dar care nu sunt văzuți ca opțiuni pentru viitorul pe termen lung. Griezmann și Ousmane Dembele sunt principalii vizați, dar ar putea să apară și alte surprize.
Laporta pregătește transferuri importante la Barcelona

Aguero, adus pentru a-l convinge pe Messi să prelungească

Kun Aguero vine după aproape un an de pauză, ca urmare a unei accidentări suferite iarna trecută. Acum e aproape de a fi apt 100%, dar nu mai reprezintă pentru moment un punct fix în ofensiva lui Guardiola. Chiar și așa, golgheterul all-time al "cetățenilor" a fost momit cu un nou contract, însă a refuzat, explicând că vrea să se întoarcă la Independiente, clubul său de suflet.
Doar că planurile ar putea să îi fie schimbate de interesul Barcelonei. Joan Laporta vrea să îl convingă pe Messi să rămână prin transferul lui Aguero. Cei doi sunt buni prieteni și cu siguranță că decarul catalanilor ar avea un motiv în plus să semneze prelungirea.
"Una dintre cele mai importante sarcini pentru viitorul președinte este de a îl convinge pe Leo Messi să semneze prelungirea. Joan Laporta are în minte un nume care să-l poată convinge pe decarul argentinian să continue pe Camp Nou: transferul lui Sergio Aguero. Argentinianul are 32 de ani și mai are cu siguranță un cuvânt de spus în fotbalul mare", nota sport.es încă dinainte de alegeri.
Spre deosebire de Mbappe, Mane și alte nume răsunătoare vehiculate în presa internațională, transferul lui Aguero ar reprezenta cu siguranță cea mai profitabilă afacere pentru Barcelona, deoarece formația blaugrana nu ar fi nevoită să plătească vreun ban pentru transferul său.
Singurele cheltuieli ale catalanilor vor fi reprezentate de salariul lui Aguero. La Manchester City, internaționalul argentinian câștigă 230.000 de lire/săptămână. Dar, având în vedere că are 32 de ani și că se gândea să se întoarcă în America de Sud, probabil că nu va dori un salariu la fel de mare ca cel avut în cel mai puternic campionat din lume.
379 de meciuri a adunat Aguero în tricoul lui Manchester City, devenind golgheterul all-time al clubului, cu 256 de goluri. La naționala Argentinei, Kun a jucat în 97 de partide, marcând de 41 de ori.

Barcelona a rezolvat deja transferul unui jucător care evoluează la Manchester City

Ceea ce se discută de aproape 9 luni va deveni oficial: Pep Guardiola a confirmat că Eric Garcia se va întoarce în Catalunya, pentru a evolua la echipa sa de suflet, FC Barcelona. Eric Garcia a refuzat toate ofertele lui City și va semna cu trupa catalană.
Lucrurile erau deja destul de clare, însă doar pentru presă, lipsind o confirmare oficială. Pep nu a putut să îi ofere suficiente minute tânărului jucător și pentru că fotbalistul era nemulțumit de statutul său a luat o decizie previzibilă. Finalul contractului cu City se apropie, iar Eric Garcia a refuzat orice ofertă a formației care domină total actualul sezon din Premier League. Asta în ciuda eforturilor clubului englez: City i-a făcut mai multe oferte de prelungire, toate refuzate.
În vara trecută, s-a aflat și de ce apărătorul spaniol refuză oferta de prelungire a vicecampioanei din Premier League. Barcelona, formația sa de suflet, îl curta intens, catalanii promițându-i postul de titular. La City a ajuns în august Ruben Dias, care a devenit punct fix în echipă, astfel că pentru postul de fundaș central stânga se luptă Stones, Ake și Laporte.
Ca atare, Eric Garcia știa că nu va primi foarte multe șanse, chiar dacă Pep a încercat să îi ofere în continuare minute. Eforturile lui Guardiola și ale lui City de a-l convinge pe jucător să rămână pe Etihad au fost în van, deciziza fiind deja luată. Acum, Guardiola a confirmat mutarea, exprimându-și totodată regretul și prețuirea pentru apărătorul de 20 de ani.
"Eric Garcia va juca pentru Barcelona. Acest club nu aduce fotbaliști normali, îl iau pe Eric pentru că este un jucător de top. Nu vă imaginați ce înseamnă el pentru mine, îmi este ca un fiu. Sezonul trecut a fost cel mai bun fundaș al nostru, nu a făcut nicio greșeală. Nici măcar una", a spus Guardiola într-o conferință de presă, săptămâna trecută.

Erling Haaland, marele pariu al lui Laporta

Ofensiva va fi principalul compartiment întărit de Laporta, mai ales că acesta intenționează să renunțe la Griezmann și Dembele. În plus, nu e sigur că Messi va putea fi ținut, astfel că interesul pentru Haaland devine tot mai puternic.
Lobo Carrasco, fostul mare jucător al catalanilor, e bun prieten cu Laporta şi a dezvăluit în presa spaniolă că rezultatele votului de duminică pot însemna un transfer istoric pentru club. Noul preşedinte şi agentul lui Haaland, Mino Raiola, sunt în relaţii excelente, ceea ce ar facilita mutarea norvegianului în La Liga. Barcelona are nevoie de o nouă faţă, de un suflu nou, iar un trident ofensiv Fati - Haaland - Pedri ar asigura goluri pe bandă rulantă pentru mai bine de un deceniu.
"Există relații interne foarte bune între Laporta și Mino Raiola, agentul jucătorului, așa că orice poate fi realizat. Eu am încredere că Haaland va fi transferat de Barcelona", a spus Carrasco pentru El Chiringuito.
Cum ar putea arăta Barcelona din sezonul viitor
  • Ter Stegen - Sergi Roberto, Eric Garcia, Pique, Jordi Alba - Pedri, Busquets, Alaba - Depay (Fati), Haaland, Messi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo