În condiţiile în care Sergino Dest a avut în ultima perioadă probleme medicale, Barcelona a căutat întăriri pentru flancul drept al apărării. Asta şi pentru că americanul de 21 de ani nu e extrem de apreciat de noul antrenor, Xavi, cel puţin pentru moment.
S-a ajuns astfel la soluţia Dani Alves, fotbalist liber de contract după despărţirea de Sao Paolo. Ajuns la 38 de ani, fostul mare internaţional brazilian nu e o soluţie pe termen lung, dovadă în acest sens că formaţia blaugrana i-a oferit un contract doar până în vară. Se speră că experienţa şi capacitatea sa de a mobiliza vor fi decisive, motiv pentru care Xavi nu doar că şi-a dat acordul pentru mutare, dar a şi insistat să îl aducă.
Marca a descoperit care va fi salariul fotbalistului care, timp de 8 ani, a marcat istoria Barcelonei. Pe Dani Alves nu l-a interesat sub nicio formă partea financiară, astfel că le-a transmis şefilor clubului că e dispus să evolueze gratis. Evident, acest lucru nu a fost posibil, astfel că oficialii de pe Camp Nou i-au înregistrat contractul la Ligă pe cea mai mică sumă posibilă, conform normelor în vigoare. Ca atare, Dani Alves are în acte un salariu de 150.000 de euro/an, dar va câştiga mai puţin, deoarece va rămâne doar 9 luni pe Camp Nou.
Cupa Mondială FIFA
Brazilia și Elveția, ultimele echipe calificate în optimile Cupei Mondiale! Tabloul complet
IERI LA 20:59
"Brazilianul are cel mai salariu din întreaga echipă. El percepe minimul pe care La Liga îl permite unui fotbalist profesionist din prima divizie. Dani Alves câștigă 155.000 de euro pe an, o sumă cu mult sub valoarea sa, chiar dacă a ajuns la 38 de ani. Barcelona a profitat de dorința enormă pe care a avut-o fotbalistul de a se întoarce pe Camp Nou. Au fost doi factori cheie în această ecuaţie: unul a fost reprezentat de dorinţa brazilianului de a se întoarce, celălalt de acordul lui Xavi, care crede că fotbalistul poate ajuta mult în vestiar. Din punct de vedere al profesionalismului, dar şi al atmosferei", notează Marca.

Dani Alves, un exemplu pentru jucătorii de la Barcelona

În contextul crizei financiare profunde de la Barcelona, un fotbalist care să evolueze aproape gratis e un mare câştig. Cu toate că nu mai are forma fizică necesară să joace din 3 în 3 zile, Dani Alves poate fi util în unele partide. Raportul calitate-preţ pare perfect pentru catalani, care se gândesc că sud-americanul va fi un exemplu din punct de vedere al dedicării: le va arăta colegilor ce înseamnă de fapt să evoluezi la un club de talia Barcelonei. La un asemenea club, partea financiară nu ar trebui să primeze niciodată, fiind o mândrie pentru oricine să apere culorile blaugrana.
Dani Alves a câștigat titlul olimpic în acest an și a mai jucat la FC Barcelona timp de 8 ani, în perioada 2008-2016. El este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, adunând 46 de trofee cu echipele de club la care a evoluat şi cu naţionala Braziliei. 23 dintre trofee au fost obținute cu formația catalană.
CITEŞTE ŞI:
KLOPP: "CREDEAM CĂ AM VĂZUT TOATE ACCIDENTĂRILE POSIBILE, DAR ASTA E CIUDATĂ RĂU"
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38