Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Salariul incredibil pe care Dani Alves îl are la Barcelona. Anunţul făcut de Marca

Cristian Mihală

Publicat 19/11/2021 la 08:39 GMT+2

Dani Alves are cel mai mic salariu din întreaga primă divizie din Spania. Fundaşul dreapta brazilian va câştiga la Barcelona 155.000 de euro/an.

Dani Alves reacts as he is presented as a FC Barcelona player at Camp Nou on November 17, 2021 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

În condiţiile în care Sergino Dest a avut în ultima perioadă probleme medicale, Barcelona a căutat întăriri pentru flancul drept al apărării. Asta şi pentru că americanul de 21 de ani nu e extrem de apreciat de noul antrenor, Xavi, cel puţin pentru moment.
S-a ajuns astfel la soluţia Dani Alves, fotbalist liber de contract după despărţirea de Sao Paolo. Ajuns la 38 de ani, fostul mare internaţional brazilian nu e o soluţie pe termen lung, dovadă în acest sens că formaţia blaugrana i-a oferit un contract doar până în vară. Se speră că experienţa şi capacitatea sa de a mobiliza vor fi decisive, motiv pentru care Xavi nu doar că şi-a dat acordul pentru mutare, dar a şi insistat să îl aducă.
Marca a descoperit care va fi salariul fotbalistului care, timp de 8 ani, a marcat istoria Barcelonei. Pe Dani Alves nu l-a interesat sub nicio formă partea financiară, astfel că le-a transmis şefilor clubului că e dispus să evolueze gratis. Evident, acest lucru nu a fost posibil, astfel că oficialii de pe Camp Nou i-au înregistrat contractul la Ligă pe cea mai mică sumă posibilă, conform normelor în vigoare. Ca atare, Dani Alves are în acte un salariu de 150.000 de euro/an, dar va câştiga mai puţin, deoarece va rămâne doar 9 luni pe Camp Nou.
"Brazilianul are cel mai salariu din întreaga echipă. El percepe minimul pe care La Liga îl permite unui fotbalist profesionist din prima divizie. Dani Alves câștigă 155.000 de euro pe an, o sumă cu mult sub valoarea sa, chiar dacă a ajuns la 38 de ani. Barcelona a profitat de dorința enormă pe care a avut-o fotbalistul de a se întoarce pe Camp Nou. Au fost doi factori cheie în această ecuaţie: unul a fost reprezentat de dorinţa brazilianului de a se întoarce, celălalt de acordul lui Xavi, care crede că fotbalistul poate ajuta mult în vestiar. Din punct de vedere al profesionalismului, dar şi al atmosferei", notează Marca.

Dani Alves, un exemplu pentru jucătorii de la Barcelona

În contextul crizei financiare profunde de la Barcelona, un fotbalist care să evolueze aproape gratis e un mare câştig. Cu toate că nu mai are forma fizică necesară să joace din 3 în 3 zile, Dani Alves poate fi util în unele partide. Raportul calitate-preţ pare perfect pentru catalani, care se gândesc că sud-americanul va fi un exemplu din punct de vedere al dedicării: le va arăta colegilor ce înseamnă de fapt să evoluezi la un club de talia Barcelonei. La un asemenea club, partea financiară nu ar trebui să primeze niciodată, fiind o mândrie pentru oricine să apere culorile blaugrana.
Dani Alves a câștigat titlul olimpic în acest an și a mai jucat la FC Barcelona timp de 8 ani, în perioada 2008-2016. El este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului, adunând 46 de trofee cu echipele de club la care a evoluat şi cu naţionala Braziliei. 23 dintre trofee au fost obținute cu formația catalană.
CITEŞTE ŞI:
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo