Deși a amânat cât a putut demiterea lui Koeman, căruia trebuie să îi plătească despăgubiri de 8 milioane de euro, Laporta a înțeles că ținerea olandezului pe banca tehnică a catalanilor va afunda și mai mult clubul într-o criză din care cu greu își va reveni.
Astfel, în avionul de întoarcere de la Madrid, după duelul cu Rayo, președintele Barcelonei s-a consultat cu cei din board și, la aterizare, i-a comunicat lui Koeman că este demis. Favoritul să îi ia locul antrenorului batav pe banca tehnică este Xavi, fostul mare mijlocaș de pe Camp Nou.
Ajuns la 41 de ani, fostul mare mijlocaș o antrenează pe Al Sadd, unde a reușit să câștige nu mai puțin de 7 trofee. Teoretic, despărțirea de arabi nu ar trebui să fie complicată, în contextul în care tehnicianul se află în relații fantastice cu cei din conducerea clubului de unde s-a retras ca jucător.
Cupa Mondială FIFA
Presa din Belgia, reacții dure după eliminare! "Această Cupă Mondială a fost prea mult pentru unii"
ACUM 13 ORE
"Visul meu a fost mereu să antrenez Barcelona, nu știu dacă se va întâmpla, dar cu acest gând am plecat în antrenorat", a spus Xavi în mai multe rânduri. Singura discuție e legată de timing, mulți vorbind despre faptul că gruparea de pe Camp Nou e acum într-o criză fără precedent în istoria recentă și nu există finanțe pentru o reconstrucție. Xavi ar putea spune "pas" din aceste considerente, temându-se de eșec, dar cel mai probabil va accepta oferta lui Laporta.
CITEȘTE ȘI:
PRIMA REACȚIE DIN TABĂRA LUI BAYERN, DUPĂ CEL MAI DUR EȘEC DIN ULTIMII 43 DE ANI: "SUNT ȘOCAT".

Laporta insistă pe lângă Ten Hag

Sport.es susține că Laporta a demarat deja negocierile cu Xavi pentru a-l convinge să vină la Barcelona, însă nu e complet convins de utilitatea mutării. Președintele Barcelonei ar fi vrut un tehnician cu experiență, care să ofere garanții; și, în plus, fostul mijlocaș nu e exact ce și-ar fi dorit, Xavi fiind alesul lui Victor Font, principalul rival al lui Laporta la alegerile din iarna trecută.
Ca atare, președintele catalanilor simte că e constrâns de împrejurări și nu are mână liberă să își pună în aplicare proiectul său. Potrivit sursei citate, Laporta l-ar fi vrut pe banca Barcelonei pe Erik Ten Hag, antrenorul care face minuni cu Ajax.
După ce i-a calificat pe "lăncieri" în semifinalele UEFA Champions League acum câteva sezoane, Ten Hag a creat o altă formație care să sperie Europa la Amsterdam. În prezent, Ajax are cel mai bun golaveraj din Europa (37-2!), defilând atât în campionat, cât și în Champions League.
Evident, mirajul Barcelona e unul puternic pentru cei mai mulți antrenori, dar se pare că Ten Hag nu e foarte convins să părăsească Amsterdam Arena pentru Catalunya. În primul rând pentru că a creat la formația olandeză o nouă "gașcă nebună", o formație care în acest moment are mult mai multe șanse decât Barcelona să impresioneze în Europa. Al doilea motiv pentru care tehnicianul batav ezită să îi dea un răspuns favorabil lui Laporta are legătură cu situația atât de incertă de la Barcelona. Sunt probleme financiare, dar și de lot, neexistând vreo garanție că echipa poate fi reconstruită în viitorul apropiat.
Pe lângă Ten Hag, care, din punctul de vedere al lui Laporta ar fi planul "A" dacă semnalele ar fi pozitive (structura și filosofia antrenorului par că se potrivesc mănușă pe așteptările și nevoile Barcelonei), Barcelona are și alte variante. În cazul puțin probabil în care Xavi refuză, iar Ten Hag nu poate fi înduplecat, se va alege între Roberto Martinez, Marcelo Gallardo și Andrea Pirlo. Aceștia sunt însă doar "la număr" în acest moment, Xavi rămânând marele favorit pentru a venit în locul lui Koeman.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Belgiei, OUT după eliminarea din Qatar! Declarații inexplicabile: "Niciun regret"
ACUM 13 ORE
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09