După 17 ani petrecuți în tricoul Barcelonei (1998-2017), Xavi revine la formația de suflet ca antrenor, urmând a semna un contract până în 2024. Catalanul a vorbit deja cu oficialii lui Al Sadd, formație unde a câștigat 12 trofee (7 ca tehnician), și a primit garanții că va avea "culoar liber" pentru a se întoarce pe Camp Nou.
"Xavi este entuziasmat de ideea de a prelua frâiele Barçei. Are ideile foarte clare și știe cum să redreseze situația delicată în care se află echipa. A vorbit cu Laporta despre linia de urmat de acum înainte și a făcut-o cu multă convingere și siguranță", notează sport.es.
Deși în Qatar, Xavi a urmărit permanent Barcelona și știe exact care e valoarea lotului, unde e nevoie de întăriri și cine e indezirabil. Ca atare, Laporta a fost destul de surprins să vadă că antrenorul are deja un plan bine conturat pentru ca gruparea blaugrana să iasă din criza instaurată odată cu finalul mandatului lui Valverde.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Concret, Xavi i-a cerut președintelui de pe Camp Nou 4 lucruri: să urgenteze negocierile cu Dembele, privind prelungirea contractului acestuia, să accelereze negocierile cu City pentru Sterling, să renunțe la Luuk de Jong, un vârf care e departe de pretențiile unei formații de top și să demareze negocierile pentru aducerea lui Jules Kounde, de la Sevilla.
CITEȘTE ȘI:
SUPER-ATACANTUL PROMIS DE LAPORTA LUI XAVI PENTRU A SEMNA CU BARCELONA

Răspunsul lui Laporta la cerințele lui Xavi

Din fericire pentru Barcelona, 3 dintre cerințele tehnicianului se aflau și pe ordinea de zi a conducerii catalanilor. Ca atare, Luuk de Jong va fi cu siguranță cedat în iarnă (i s-ar putea chiar rezilia contractul, ca și în cazul lui Umtiti, dacă nimeni nu oferă o sumă de transfer). Sterling și Kounde sunt doi fotbaliști pe care și președintele formației de pe Camp Nou și-i dorește, dar venirea lor depinde în bună măsură de plecări.
Astfel, se ajunge la punctul 4, legat de prelungirea contractului lui Ousmane Dembele. Francezului îi expiră înțelegerea în vara lui 2022 și oficialii clubului au făcut deja demersuri pentru prelungire. Dar acestea nu au fost încununate de succes, ca în cazul lui Pedri și Ansu Fati.
Ca atare, Laporta pare în acest moment mai tentat să îl lase să se transfere în iarnă, pentru o sumă de bani, pentru a nu risca să îl piardă ulterior gratis. Președintele știe că pentru a îi aduce lui Xavi pe Sterling și Kounde e nevoie ca echipa să vândă, bugetul actual de transferuri nepermițând achiziții atât de costisitoare.
Se speră ca Dembele să fie transferat de Newcastle în perioada de mercato din ianuarie, oficialii "coțofenelor" manifestându-și deja interesul pentru el. Se va repara astfel, într-o oarecare măsură, poate cea mai mare gafă din istoria Barcelonei: Bartomeu l-a preferat pe Dembele lui Mbappe, plătindu-i lui Dortmund, cu tot cu bonusurile înscrise în contract, 135 de milioane de euro. Francezul cu siguranță că avea potențial, dar a avut parte de accidentări repetate la Barcelona, astfel că nu și-a atins niciodată potențialul.
Pe lângă plecarea lui Dembele, pe care Laporta o vede esențială, Barcelona e pregătită să mai renunțe la cel puțin doi jucători: Sergi Roberto, care e în atenția lui Arsenal și Lenglet, care e dorit de Mourinho la Roma.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46