Koeman a fost demis de la Barcelona după înfrângerea cu Rayo Vallecano, iar favoritul să îl înlocuiască este Xavi. Potrivit El Nacional, discuțiile cu fostul mare mijlocaș sunt atât de avansate încât s-a discutat inclusiv de campania de achiziții din iarnă, când pe Camp Nou sunt așteptați 5 jucători.
În acest moment, Laporta nu are bugetul necesar, iar pentru a suporta venirile din punct de vedere financiar are nevoie să renunțe la unii jucători din actualul lot. Se vorbește despre 5 plecări: Luuk de Jong și Samuel Umtiti vor fi dați afară, urmând a devenit liberi de contract, în timp ce pe Sergi Roberto, Clement Lenglet și Ousmane Dembele se speră să se obțină anumite sume de bani.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Salah a vorbit în premieră despre interesul Barcelonei pentru el. Anunțul egipteanului
ACUM 14 ORE
VARIANTA "DE LUX" A LUI LAPORTA, DACĂ XAVI REFUZĂ SĂ VINĂ ÎN LOCUL DEMISULUI KOEMAN

Luuk de Jong și Umtiti pleacă sigur de la Barcelona

În cazul lui Luuk De Jong, lucrurile sunt clare, anunță tribuna.com. Fotbalistul rezervă la Sevilla și care era foarte aproape să ajungă la modesta Mallorca, a fost "panic buy-ul" lui Koeman în ultima zi de transferuri. După ce Barcelona a renunțat la Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, stafful tehnic a înțeles că e nevoie de întăriri în atac, în contextul în care la vremea respectivă Aguero și Ansu Fati erau accidentați. S-a ajuns astfel la o variantă pe care nimeni nu a înțeles-o: o rezervă de la o formație mai slab cotată.
Pariul lui Koeman, Luuk de Jong nu a confirmat, impresionând doar prin ratări. Are doar un gol în tricoul Barcelonei și i se va propune rezilierea contractului, în iarnă.
Ușa i se va arăta și lui Samuel Umtiti, fotbalist care impresiona în 2016, dar care în ultimii ani a evoluat foarte puțin din cauza accidentărilor. Și acestuia îi va fi reziliat contractul, urmând a putea semna din ianuarie cu alt club din postura de jucător liber.
Lucrurile se schimbă, însă, când vine vorba de Sergi Roberto, Ousmane Dembele și Lenglet, Barcelona sperând să obțină sume de bani importante în iarnă pentru aceștia, astfel încât lotul să fie întărit cu fotbaliștii doriți de Xavi (sau antrenorul care va veni).
Sergi Roberto e în atenția lui Arsenal, Ousmane Dembele refuză prelungirea contractului și e urmărit de Newcastle, în timp ce Lenglet e dorit de Mourinho la Roma. În schimbul celor 3 Laporta speră să obțină cel puțin 70 de milioane de euro, o sumă care ar oferi libertatea pentru 1-2 transferuri de marcă pe Camp Nou.
50 de milioane de euro este doar cota lui Dembele, dar e greu de crezut că cineva poate plăti această sumă, având în vedere istoricul nesfârșit de accidentări. Francezul a fost adus de Bartomeu de la Dortmund în 2017, într-o tranzacție care a costat-o pe Barcelona, cu tot cu bonusurile ulterioare, 135 de milioane de euro.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Cum a fost taxat Ibrahimovic cu o liră de Manchester United: "Glumești, nu? Spune-mi că glumești"
ACUM 19 ORE
Fotbal
Gavi, accidentare teribilă, în Barcelona - Betis. Puștiul de 17 ani e în afara oricărui pericol
IERI LA 20:11