Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primii 2 jucători care pleacă de la Barcelona, după demiterea lui Koeman. Anunțul făcut de spanioli

Cristian Mihală

Publicat 28/10/2021 la 10:40 GMT+3

Odată cu plecarea lui Koeman, va avea loc o adevărată revoluție în lotul Barcelonei. Xavi, cel mai probabil înlocuitor, vrea la rândul lui transferuri, astfel că Laporta va trebui să renunțe la unii jucători.

Luuk de Jong, în duelul Barcelona - Dinamo Kiev, din Champions League

Credit imagine: Eurosport

Koeman a fost demis de la Barcelona după înfrângerea cu Rayo Vallecano, iar favoritul să îl înlocuiască este Xavi. Potrivit El Nacional, discuțiile cu fostul mare mijlocaș sunt atât de avansate încât s-a discutat inclusiv de campania de achiziții din iarnă, când pe Camp Nou sunt așteptați 5 jucători.
În acest moment, Laporta nu are bugetul necesar, iar pentru a suporta venirile din punct de vedere financiar are nevoie să renunțe la unii jucători din actualul lot. Se vorbește despre 5 plecări: Luuk de Jong și Samuel Umtiti vor fi dați afară, urmând a devenit liberi de contract, în timp ce pe Sergi Roberto, Clement Lenglet și Ousmane Dembele se speră să se obțină anumite sume de bani.
CITEȘTE ȘI:

Luuk de Jong și Umtiti pleacă sigur de la Barcelona

În cazul lui Luuk De Jong, lucrurile sunt clare, anunță tribuna.com. Fotbalistul rezervă la Sevilla și care era foarte aproape să ajungă la modesta Mallorca, a fost "panic buy-ul" lui Koeman în ultima zi de transferuri. După ce Barcelona a renunțat la Griezmann, împrumutat la Atletico Madrid, stafful tehnic a înțeles că e nevoie de întăriri în atac, în contextul în care la vremea respectivă Aguero și Ansu Fati erau accidentați. S-a ajuns astfel la o variantă pe care nimeni nu a înțeles-o: o rezervă de la o formație mai slab cotată.
Pariul lui Koeman, Luuk de Jong nu a confirmat, impresionând doar prin ratări. Are doar un gol în tricoul Barcelonei și i se va propune rezilierea contractului, în iarnă.
Ușa i se va arăta și lui Samuel Umtiti, fotbalist care impresiona în 2016, dar care în ultimii ani a evoluat foarte puțin din cauza accidentărilor. Și acestuia îi va fi reziliat contractul, urmând a putea semna din ianuarie cu alt club din postura de jucător liber.
Lucrurile se schimbă, însă, când vine vorba de Sergi Roberto, Ousmane Dembele și Lenglet, Barcelona sperând să obțină sume de bani importante în iarnă pentru aceștia, astfel încât lotul să fie întărit cu fotbaliștii doriți de Xavi (sau antrenorul care va veni).
Sergi Roberto e în atenția lui Arsenal, Ousmane Dembele refuză prelungirea contractului și e urmărit de Newcastle, în timp ce Lenglet e dorit de Mourinho la Roma. În schimbul celor 3 Laporta speră să obțină cel puțin 70 de milioane de euro, o sumă care ar oferi libertatea pentru 1-2 transferuri de marcă pe Camp Nou.
50 de milioane de euro este doar cota lui Dembele, dar e greu de crezut că cineva poate plăti această sumă, având în vedere istoricul nesfârșit de accidentări. Francezul a fost adus de Bartomeu de la Dortmund în 2017, într-o tranzacție care a costat-o pe Barcelona, cu tot cu bonusurile ulterioare, 135 de milioane de euro.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo