Era Koeman s-a încheiat, olandezul fiind demis aseară, după 0-1 pe terenul lui Rayo Vallecano. Catalanii sunt într-o situație teribilă, iar președintele clubului a înțeles că nu mai are vreun sens să se cramponeze de clauza de reziliere a antrenorului batav. Astfel, Barcelona îi va plăti cele 8 milioane de euro lui Koeman, iar clubul va intra într-o nouă epocă. Cu Xavi la timonă, așa cum anunță pe linie presa spaniolă, discuțiile dintre părți fiind mai vechi, în contextul în care se vorbea despre demiterea olandezului de aproximativ două luni.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Pedri își pune încrederea în Xavi: "Sunt convins că o să ne îmbunătățim"
ACUM 15 ORE
VARIANTA "DE LUX" A LUI LAPORTA, DACĂ XAVI REFUZĂ SĂ VINĂ ÎN LOCUL DEMISULUI KOEMAN

Xavi vrea să reconstruiască Barcelona și cere 5 transferuri

E de așteptat să se ajungă la un numitor comun, fostul mijlocaș de pe Camp Nou mărturisind în mai multe rânduri că e visul său să se întoarcă în Catalunya din postura de antrneor.
Timingul însă nu este unul perfect, judecând după poziția ocupată de gruparea blaugrana în clasament, după joc și după problemele financiare. Cu 7 trofee obținute la Al Sadd, Xavi a discutat mereu de pe poziții foarte clare cu Laporta. Potrivit El Nacional, fostul mijlocaș nu vede sub nicio formă "descălecarea" sa ca pe un experiment menit să dea bine la CV, ci e convins că poate să facă treabă la Barcelona.
Pentru aceasta, însă, are nevoie de investiții și nu are de gând să semneze decât dacă îi vor fi oferite anumite garanții. Conform sursei citate, tehnicianul de 41 de ani a urmărit atent toate meciurile Barcelonei din acest sezon și știe exact unde suferă echipa și ce posturi trebuie întărite. Astfel, Xavi i-a cerut lui Laporta nu mai puțin de 5 transferuri: un mijlocaș de creație, doi fundași laterali (pentru fiecare bandă), un apărător central și un atacant.
Deocamdată nu s-au vehiculat multe nume, totul depinzând de disponibilitatea financiară a Barcelonei, dar se vorbește intens despre Isco. Acesta e în negocieri avansate cu Milan, însă, odată cu venirea lui Xavi, ar putea fi deturnat spre Catalunya. Mijlocașului de la Real Madrid îi expiră contractul cu gruparea blanco în vară și acesta nu va fi prelungit, astfel că Florentino Perez e deschis să îl lase să plece în iarnă, pentru o sumă modică.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Lovitură pentru Barcelona! Încă un jucător dorit de Xavi pe Camp Nou a refuzat oferta catalanilor
ACUM 19 ORE
Liga Campionilor UEFA
"Dezastrul economic o amenință pe Barcelona la Munchen". Meci de totul sau nimic pentru catalani
IERI LA 15:53