Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 cluburi de top din Europa se luptă pentru De Jong! Cine e favorită să-i obțină transferul

Bianca Dumitru

Publicat 01/11/2021 la 21:12 GMT+2

După ce în vară l-au transferat pe Lionel Messi, șefii lui PSG vor să-i dea o nouă lovitură Barcelonei, avându-l acum în atenție pe Frenkie De Jong, care nu reușește să se ridice la nivelul așteptărilor în acest sezon pe Camp Nou.

BARCELONA, SPAIN - SEPTEMBER 14: Luuk De Jong and Frenkie de Jong of Barcelona interact prior to the UEFA Champions League group E match between FC Barcelona and Bayern Muenchen at Camp Nou on September 14, 2021 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

Frenkie De Jong a fost transferat de Barcelona în 2019, catalanii plătindu-i lui Ajax impresionanta sumă de 86 de milioane de euro în schimbul său. După plecările lui Messi sau Griezmann, olandezul a devenit cel mai bine plătit jucător al clubului blaugrana, dar prestațiile sale sunt deocamdată sub așteptări.
De Jong ar putea să se despartă curând de catalani, având mai multe opțiuni importante. Potrivit jurnaliștilor de la El Nacional, mijlocașul în vârstă de 24 de ani este unul dintre fotbaliștii preferați ai lui Nasser Al-Khelaifi, șeful lui PSG, care și-ar dori să obțină semnătura olandezului.
Parizienii sunt principalii favoriți să-l transfere, chiar dacă cei de la calciomercato.com au scris recent că și Pep Guardiola ar fi dispus să-l aducă pe De Jong la Manchester City, antrenorul campioanei Angliei fiind convins că sportivul poate deveni unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei sale.
În plus, olandezul este dorit și de Bayern Munchen, care ar mai fi vrut și în trecut să-l convingă pe Frenkie De Jong să semneze. Niciunul dintre cluburile menționate nu ar ezita să plătească o sumă mare de bani în schimbul fotbalistului, dar rămâne de văzut dacă prestațiile sale se vor îmbunătăți și dacă Barcelona va decide să se despartă de el sau nu.

PSG, cu ochii și pe Mohamed Salah

PSG a avut parte în vară de o campanie de transferuri stelară, însă trupa lui Mauricio Pochettino nu pare pregătită să domine copios fotbalul mondial. Dimpotrivă, singurul care pare să funcționeze "ceas" în această formulă este Kylian Mbappe. Francezul își dorește cu orice preț să plece de pe Parc des Princes și să ajungă la Real Madrid, mutare care are toate șansele să se întâmple vara viitoare.
Așteptările au fost uriașe pentru PSG după fereastra de transferuri din vară, însă până acum, echipa nu a strălucit deloc, iar prestațiile noilor veniți au fost șterse, chiar și pentru marea speranță a șeicilor din conducerea lui PSG, Lionel Messi. Unul dintre cei mai criticați fotbaliști ai francezilor este Neymar, care pare să fie criticat atât pentru evoluțiile din teren, cât și pentru acțiunile din afara lui.
Potrivit mai multor surse din presa din Spania și Italia, Nasser Al-Khelaifi ar fi dispus să renunțe la brazilian, chiar dacă acesta a semnat un contract nou de curând. El Nacional scrie că plecarea lui Neymar de la PSG ar reprezenta o mare lovitură și pentru Messi, care a ales trupa din Ligue 1 și pentru prietenia pe care o are cu starul brazilian.
Al-Khelaifi ar avea deja o variantă de rezervă în cazul în care primește oferta potrivită pentru Neymar. Șeicul a pus ochii pe Mohamed Salah, care are până acum la Liverpool un sezon de vis. Potrivit Calcio Mercato, PSG îl urmărește îndeaproape pe egiptean, care cere un salariu uriaș pentru prelungirea înțelegerii cu Liverpool.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo