Oficialii de pe Camp Nou sunt conștienți că Barcelona are nevoie de întăriri pentru a salva ce se mai poate în acest sezon, astfel că în următoarea perioadă de mercato vor încerca să aducă mai mulți jucători sub comanda lui Xavi.
Conform jurnaliștilor publicației spaniole As, șefii catalanilor discută în prezent despre un schimb de jucători cu cei de la Ajax Amsterdam. Cei doi fotbaliști implicați în aceste negocieri sunt Sergino Dest și Noussair Mazraoui, acesta din urmă având contract cu olandezii doar până în vara anului 2022.
Marocanul de 24 de ani ar fi fost în atenția Barcelonei pentru un transfer în vară, dar el ar putea ajunge încă din această iarnă pe Camp Nou, urmând a concura cu Dani Alves pentru postul de titular. Catalanii ar fi dispuși ca, în locul lui Mazraoui, să-l trimită la Ajax pe Dest, pe care l-au adus de acolo în octombrie 2020, în schimbul a 21 de milioane de euro.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 12 ORE
Americanul nu l-a impresionat pe Xavi și, deși este fericit în Spania, nu ar spune 'nu' unei oferte bune. La Amsterdam, club la care s-a format, Sergino Dest ar avea șansa de a evolua în continuare în Champions League, putând să se pregătească pentru a participa la turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, unde își dorește să ajungă alături de echipa Statelor Unite.
Cei de la Ajax ar fi interesați de acest schimb, dar rămâne de văzut cum și-ar putea recupera Barcelona o parte dintre banii investiți în transferul lui Dest. Cele două părți vor negocia în luna ianuarie, mutările având șanse mari de reușită în condițiile în care cele două cluburi sunt în relații foarte bune.
Citește și:
COUTINHO "TRĂDEAZĂ". MUNDO DEPORTIVO ANUNȚĂ TRANSFERUL BRAZILIANULUI, ÎN IARNĂ

Primul transfer realizat de Barcelona în această iarnă

Barcelona a perfectat deja primul transfer pentru luna ianuarie. Conform jurnaliștilor de la sport.es, este vorba despre Ferran Torres, atacantul de 21 de ani al celor de la Manchester City. Încă de acum câteva săptămâni, presa iberică anunțase că jucătorul și-a dat acordul să ajungă pe Camp Nou, dar mutarea părea că a intrat în impas din cauza pretențiilor financiare ale campioanei Angliei, care cerea în jur de 70 de milioane de euro.
Se pare că șefii Barcelonei au ajuns la un acord cu City și vor plăti suma de 55 de milioane de euro pentru atacantul spaniol. La această sumă se vor putea adăuga alte 10 milioane de euro sub formă de bonusuri, în funcție de performanțele fotbalistului.
Torres va semna un contract pe 5 ani cu gruparea blaugrana. Potrivit sursei citate, transferul va fi oficializat din moment în moment, rămânând doar să mai fie puse la punct câteva detalii contractuale.
Manchester City a plătit, în 2020, 23 de milioane de euro pentru jucătorul crescut de Valencia, dar valoarea atacantului s-a dublat de când a ajuns pe Etihad, el fiind evaluat acum la 50 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
https://i.eurosport.com/2021/12/21/3275753.jpg
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 12 ORE
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
17/01/2022 LA 08:33