Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, încă o mutare spectaculoasă! Catalanii au perfectat primul transfer din vara viitoare

Nicu Savin

Actualizat 29/12/2021 la 11:05 GMT+2

FC Barcelona este foarte activă pe piața transferurilor. După transferurile lui Dani Alves și Ferran Torres, catalanii ar fi bătut palma și cu Cezar Azpilicueta, care va ajunge gratis pe Camp Nou în vara viitoare.

Barça-Trainer Xavi glaubt an den Erfolg seiner Mannschaft

Credit imagine: Getty Images

Oficialii Barcelonei au lucrat intens în ultima perioadă în căutarea celor mai potriviți fotbaliști care să întărească formația lui Xavi. Catalanii gândesc în perspectivă și nu iau în calcul numai mutările imediate, cum a fost cazul lui Dani Alves sau Ferran Torres, ci și cele din vara viitoare.
Conform jurnalistului Gerard Romero, cel care a anunțat și transferul lui Torres, Cezar Azpilicueta și-a dat acordul să se mute din vară pe Camp Nou. Fundașul lui Cheslea se află în ultimul an de contract și va ajunge astfel gratis la Barcelona, ceea ce reprezintă o mare lovitură pentru gruparea blaugrana în condițiile în care bugetul de achiziții va fi limitat.
"Doar câteva motive personale ar putea schimba cursul operațiunii", notează Gerrard Romero, citat de Mundo Deportivo.
Citește și:

Azpilicueta la Barcelona, o mutare aproape încheiată

Așadar, Barcelona și-a asigurat în mare parte serviciile unui jucător cu o vastă experiență, care are și avantajul polivalenței. Așa cum a demonstrat la Chelsea, Azpilicueta poate juca cu același randament pe amblee flacuri ale defensivei, dar și ca fundaș central.
Azpilicueta a ajuns în 2012 la Chelsea, de la Marseille, și a câștigat numeroase trofee în tricoul londonezilor, cele mai importante fiind două titluri în Premier League, un trofeu UEFA Champions League și două trofee ale Europa League.
Cezar Azpilicueta nu este singurul jucător de la Chelsea aflat pe lista Barcelonei. Presa iberică a scris că și Andreas Christensen ar fi dorit de Xavi pe Camp Nou. Danezul se află și el pe lunga listă a jucătorilor lui Chelsea aflați la final de contract și deocamdată nu a ajuns la un acord de prelungire, deși londonezii ar vrea să-l păstreze.
Există chiar posibilitatea fundașul danez să fie o monedă de schimb, deoarece gruparea de pe Stamford Bridge l-ar dori pe Serginho Dest, jucător de care Barcelona e dispusă să se desprată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo