Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ferran Torres e doar ultimul de pe listă! Topul jucătorilor care au clauze de reziliere astronomice

Nicu Savin

Actualizat 29/12/2021 la 09:26 GMT+2

Ferran Torres a semnat un contract pe 5 sezoane cu FC Barcelona, iar clauza de reziliere este de 1 miliard de €. Spaniolul venit de la City intră așadar în topul fotbaliștilor cu clauze colosale, care nu vor fi plătite vreodată în fotbalul mondial.

Ferran Torres

Credit imagine: From Official Website

Barcelona a oficializat ieri transferul lui Ferran Torres de la Manchester City. Catalanii au plătit 55 de milioane de € pentru atacantul de 21 de ani și vor mai achita alte 10 millioane sub formă de bonusuri, iar acesta a semnat pe 5 sezoane.
Clauza de reziliere a contractului este una uriașă: un miliard de €. Acest detaliu nu este nou la Barcelona, care nu mai vrea să piardă niciun jucător așa cum l-a pierdut pe Neymar, căruia PSG i-a achitat clauza de reziliere în 2017(222 de milioane de €).
Recent, clubul de pe Camp Nou a semnat noi contracte cu Pedri și Ansu Fati, care au de asemenea clauze de reziliere de 1 miliard de €. Gruparea blaugrana va proceda la fel și în continuare, în cazul în care va perfecta noi acorduri cu Dembele, Gavi sau Nico Gonzalez.
Citește și:

Real Madrid a preluat modelul Barcelonei

Politica instaurată de Barcelona privind aceste clauze de reziliere astronomice a fost preluată și de Real Madrid. Conform express.co.uk, doi jucători ai madrilenilor au și ei clauze de un miliard de €. Karim Benzema și David Alaba. Francezul a semnat în aceste an prelungirea contractului până în 2023 și a fost stipulată această clauză, iar austriacul ajuns gratis pe Bernabeu este legat de clubul blanco pe o perioadă de 5 ani.
Premier League este cel mai bogat campionat al lumii, dar tendința clauzelor de reziliere foarte mari nu a apărut deocamdată. Cea mai mare astfel de clauză o are Kevin de Bruyne: 250 de milioane de €. Belgianul și-a negociat singur contractul cu Manchester City și în primăvara acestui an a semnat un acord până în 2025.
Franța este singura țară cu un fotbal puternic unde cluburile nu au dreptul legal de a introduce astfel de clauze în contractele fotbaliștilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo