Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dani Alves, după revenirea la pe Camp Nou: "M-am întors pentru că Barcelona avea nevoie de mine"

Alex Masgras

Publicat 01/12/2021 la 20:04 GMT+2

Dani Alves a revenit la Barcelona, acesta fiind și primul nume adus de catalani de la numirea lui Xavi Hernandez pe banca tehnică a catalanilor. Dani Alves a sosit pe Camp Nou din postura de jucător liber de contract, fiind una dintre primele cereri ale noului antrenor.

Dani Alves ist zurück beim FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Dani Alves (38 de ani) a revenit la Barcelona, brazilianul fiind primul jucător adus de catalani de la numirea lui Xavi pe banca tehnică a echipei. Acesta a mai jucat pe Camp Nou în perioada 2008-2016, timp în care a câștigat și 3 trofee UEFA Champions League.
După despărțirea de Barcelona, acesta a mai evoluat la Juventus, Paris Saint-Germain și Sao Paolo, iar revenirea sa la echipa catalană poate fi de bun augur pentru jucătorii tineri ai echipei, Alves având experiență la cel mai înalt nivel.
Brazilianul a declarat că a revenit la Barcelona pentru că fosta sa echipă a ajuns într-o situație extrem de complicată, după plecarea lui Lionel Messi la PSG în această vară:
"Când vezi că cel mai mare jucător din istoria clubului a plecat, realizezi că acel club a ajuns destul de jos. Poți pierde jucători ca mine, dar în cazul acesta, istoria ta pleacă.
Așa că noi (n.r. el și Xavi) am decis să revenim ca parte din istoria clubului. Istoria este cel mai frumos lucru pe care un club îl poate avea. Iar pentru mine a fost foarte ușor, pentru că Barcelona avea nevoie de mine", a spus Dani Alves, potrivit Independent.

Dani Alves, neinteresat de partea financiară

Conștient că Barcelona trebuie printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar, Dani Alves ar fi acceptat să joace și gratis pentru echipa catalană. Cum acest lucru nu este posibil, contractul acestuia înregistrat la ligă este de 155.000 de euro pe an:
"Brazilianul are cel mai salariu din întreaga echipă. El percepe minimul pe care La Liga îl permite unui fotbalist profesionist din prima divizie. Dani Alves câștigă 155.000 de euro pe an, o sumă cu mult sub valoarea sa, chiar dacă a ajuns la 38 de ani. Barcelona a profitat de dorința enormă pe care a avut-o fotbalistul de a se întoarce pe Camp Nou. Au fost doi factori cheie în această ecuație: unul a fost reprezentat de dorinţa brazilianului de a se întoarce, celălalt de acordul lui Xavi, care crede că fotbalistul poate ajuta mult în vestiar. Din punct de vedere al profesionalismului, dar şi al atmosferei", notează Marca.
Cu toate acestea, Dani Alves mai are de așteptat până când va putea reveni pe teren. Sosit liber de contract în luna noiembrie, el se poate antrena alături de echipă, dar va putea juca doar după 3 ianuarie 2022, atunci când se deschide perioada de înregistrări a jucătorilor în Spania.
Astfel, prima partidă a brazilianului poate fi cea de pe 9 ianuarie, cu Granada.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo