Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona, aproape să perfecteze primul transfer al verii! Presa catalană scrie că totul e stabilit

Nicu Savin

Publicat 01/03/2022 la 18:45 GMT+2

FC Barcelona a avut o campanie de achiziții de succes în iarnă, iar oficialii clubului lucrează deja la întărirea echipei în perspectiva sezonului viitor. Conform presei catalane, Barcelona ar fi ajuns deja la un acord cu Andrea Christensen, fundașul lui Chelsea, care ar urma să semneze gratis cu echiăa lui Xavi.

Faustino Anjorin, Callum Hudson-Odoi, Tammy Abraham, Christian Pulisic, Mason Mount, Billy Gilmour, Andreas Christensen of Chelsea with the UEFA Champions League Trophy during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estad

Credit imagine: Getty Images

Barcelona traversează o formă excelentă de la venirea lui Xavi, semn că alegerea fostului mare mijlocaș ca înlocuitor al lui Koeman a fost inspirată. Tânărul tehnician a primit promisiuni că echipa va fi serios întărită, iar șefii de pe Camp Nou au realizat câteva transferuri importante în iarnă.
Totuși, Barcelona vrea să lupte din nou la titlu în sezonul viitor și să ajungă din nou în fazele superioare din Champions League, iar pentru asta încă mai e nevoie de jucători. Unul dintre posturile pe care Xavi vrea neapărat întăriri este cel de fundaș central și e aproape sigur că cel puțin un fotbalist de acest profil va fi transferat în vară.
Citește și:

Barcelona a ajuns la un acord cu Andreas Christensen

Conform jurnaliștilor de la sport.es, catalanii ar fi bătut deja palma cu Andreas Christensen. Danezul se află în ultimele luni de contract cu Chelsea și a refuzat toate ofertele de prelungire din partea londonezilor. Sursa citată anunță că Barcelona lucrează de câteva luni la această mutare, iar oficialii catalani au pus la punct toate detaliile contractuale, fundașul de 25 de ani urmând să semneze din postura de jucător liber pe 4 sezoane.
Christensen are avantajul de a putea juca cu același randament ridicat în orice loc din centrul defensivei. În plus, tehnica sa este peste media unui fundaș central clasic, lucru care l-a impresionat pe Xavi, care propune un fotbal bazat în special pe posesie.
Christensen nu este singurul jucător de la Chelsea care ar putea ajunge la Barcelona la vară. Azpilicueta se află și el la final de contract și ar putea semna gratis, iar ibericul pare hotărât să revină în Spania, astfel că Barcelona ar fi o echipă pe placul său.
E posibil ca pe lângă Christensen Barcelona să mai achiziționeze încă un fundaș central de mare valoare. Cap de listă ar fi Kalidou Koulibaly, jucătorul lui Napoli, care ar putea fi cedat la un preț mai mic decât valoarea sa, pentru că din iunie va intra în ultimul an de contract.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo