Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi vrea la Barcelona un fotbalist care a fost intangibil pentru forțele din Premier League

Nicu Savin

Actualizat 16/02/2022 la 18:47 GMT+2

FC Barcelona pregătește deja campania de transferuri din vara care urmează, iar prioritatea numărul unu pentru Xavi este aducerea unui fundaș central de mare valoare. Conform presei italiene, Kalidou Koulibaly ar fi primul pe listă, raportul calitate-preț fiind unul extrem de avantajos pentru gruparea blaugrana.

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei

Credit imagine: Eurosport

Xavi a primit întăriri serioase în această iarnă, dar Barcelona suferă în continuare la nivelul defensivei. În contextul în care Pique se apropie de finalul carierei, iar viitorul lui Araujo este incert, Barcelona trebuie neapărat să aducă un fundaș central de mare valoare în următoarea perioadă de mercato.
Xavi a întocmit deja o listă cu fotbaliștii pe care îi agreează, iar italienii de la Gazzetta dello Sport susțin că senegalezul Kalidou Koulibaly este prioritatea numărul unu. De Ligt și Kounde sunt de asemenea în vizorul Barcelonei, dar prețul acestora este mult peste posibilitățile financiare ale clubului.
Koulibaly mai are contract cu Napoli până în 2023 și este hotărât să nu accepte prelungirea, astfel că Aurelio De Laurentiis va fi obligat să-l cedeze în vară pentru a nu-l pierde gratis peste un an și jumătate. Conform sursei citate, Napoli ar putea accepta să-l vândă pe Koulibaly pentru aproximativ 40 de milioane de €.
Citește și:

FC Barcelona, pe urmele lui Kalidou Koulibaly

Fundașul de 30 de ani a fost dorit în trecut de mai multe forțe din Premier League, Manchester City fiind cea mai insistentă. "Cetățenii" au avnsat chiar o ofertă de 60 de milioane de €, dar Napoli a refuzat-o, solicitând minim 80 de milioane. Situația se va schimba radical peste câteva luni, când senegalezul intră în ultimul an de contract, astfel că prețul său va fi mult diminuat.
Koulibaly s-a născut în Franța și a început fotbalul la Metz, dar la vârsta de 20 de ani a ajuns la Genk. În Belgia a avut un progres fanatastic, iar Napoli a plătit pentru el aproximativ 8 milioane de € în 2014. La clubul din sudul Italiei, Koulibaly a devenit printre cei mai apreciați fundași centrali din lume, ajungând în atenția marilor forțe ale Europei.
Perspectiva de a juca la Barcelona i-ar putea surâde lui Kolibaly, acesta ajungând la vârsta ideală de a face un pas în față în carieră.
Informația că Barcelona este interesată de Koulibaly a apărut cu numai o zi înainte de duelul dintre Barcelona și Napoli din Europa League, ceea ce ar putea crea premisele unei presiuni puse de catalani. Totuși, la un asemenea nivel e greu de crezut că se apelează la asemenea tertipuri, iar faptul că gruparea de pe Camp Nou vrea un fundaș central de mare valoare este arhicunoscut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo