Xavi a primit întăriri serioase în această iarnă, dar Barcelona suferă în continuare la nivelul defensivei. În contextul în care Pique se apropie de finalul carierei, iar viitorul lui Araujo este incert, Barcelona trebuie neapărat să aducă un fundaș central de mare valoare în următoarea perioadă de mercato.
Xavi a întocmit deja o listă cu fotbaliștii pe care îi agreează, iar italienii de la Gazzetta dello Sport susțin că senegalezul Kalidou Koulibaly este prioritatea numărul unu. De Ligt și Kounde sunt de asemenea în vizorul Barcelonei, dar prețul acestora este mult peste posibilitățile financiare ale clubului.
Koulibaly mai are contract cu Napoli până în 2023 și este hotărât să nu accepte prelungirea, astfel că Aurelio De Laurentiis va fi obligat să-l cedeze în vară pentru a nu-l pierde gratis peste un an și jumătate. Conform sursei citate, Napoli ar putea accepta să-l vândă pe Koulibaly pentru aproximativ 40 de milioane de €.
Liga
Xavi are 6 ținte clare pentru perioada de mercato din vară! Fotbaliștii așteptați la Barcelona
09/05/2022 LA 07:22
Citește și:

FC Barcelona, pe urmele lui Kalidou Koulibaly

Fundașul de 30 de ani a fost dorit în trecut de mai multe forțe din Premier League, Manchester City fiind cea mai insistentă. "Cetățenii" au avnsat chiar o ofertă de 60 de milioane de €, dar Napoli a refuzat-o, solicitând minim 80 de milioane. Situația se va schimba radical peste câteva luni, când senegalezul intră în ultimul an de contract, astfel că prețul său va fi mult diminuat.
Koulibaly s-a născut în Franța și a început fotbalul la Metz, dar la vârsta de 20 de ani a ajuns la Genk. În Belgia a avut un progres fanatastic, iar Napoli a plătit pentru el aproximativ 8 milioane de € în 2014. La clubul din sudul Italiei, Koulibaly a devenit printre cei mai apreciați fundași centrali din lume, ajungând în atenția marilor forțe ale Europei.
Perspectiva de a juca la Barcelona i-ar putea surâde lui Kolibaly, acesta ajungând la vârsta ideală de a face un pas în față în carieră.
Informația că Barcelona este interesată de Koulibaly a apărut cu numai o zi înainte de duelul dintre Barcelona și Napoli din Europa League, ceea ce ar putea crea premisele unei presiuni puse de catalani. Totuși, la un asemenea nivel e greu de crezut că se apelează la asemenea tertipuri, iar faptul că gruparea de pe Camp Nou vrea un fundaș central de mare valoare este arhicunoscut.
Liga
Barcelona a început negocierile pentru fundașul dorit de Xavi! Cât ar trebui să o achite catalanii
04/05/2022 LA 11:12
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22