Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta a explicat motivele pentru care Messi nu va continua la Barcelona: "Datoriile sunt mari"

Nicu Savin

Actualizat 06/08/2021 la 14:24 GMT+3

Joan Laporta a susținut astăzi o conferință de presă în care a explicat pe larg motivele pentru care Lionel Messi nu poate continua la FC Barcelona. Președintele catalanilor a invocat situația financiară precară în care se află clubul și a menționat că noul contract al lui Messi nu a putut fi întregistrat din cauză că s-ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar.

Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a anunțat aseară că noul contract al lui Messi nu poate fi înregistrat din cauza plafonului salarial impus de Liga Spaniolă și astfel argentinianul va părăsi gruparea de pe Camp Nou. Știrea a cutremurat lumea fotbalului, iar presa iberică a lansat mai multe ipoteze privind motivele care au dus la această ruptură.
După ce a trecut pe la echipă pentru a expune situația jucătorilor și staff-ului tehnic, Joan Laporta a apărut astăzi în fața presei pentru a explica pe larg ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile.

Joan Laporta: "Am primit o moștenire dezastruoasă"

Așa cum anunțase încă de acum câteva săptămâni, președintele catalanilor a menționat că acordul dintre club și Messi fusese perfectat, dar chestiunile legate de fair-play-ul financiar au împiedicat înregistrarea contractului.
"Bună dimineața. Sunt aici pentru a explica situația legată de Leo Messi. Din păcate, am primit o moștenire dezastruoasă. Factura salarială reprezintă 110% din veniturile clubului. Știam asta de când am ajuns la club. Din păcate, cifrele care au rezultat după audit au scos la iveală pierderi mult mai mari decât ceea ce ni s-a spus spus și ceea ce anticipasem pe baza cifrelor oficiale. Pierderile anticipate sunt foarte mari, datoriile anticipate sunt mari. Acest club nu a avut limită salarială, iar contractele actuale fac să avem o masa salarială imensă.
Pentru a respecta fair-play-ul financiar impus de La Liga, ar fi trebuit să acceptăm un acord care ipoteca timp de jumătate de secol drepturile de televiziune ale unui club cu 120 de ani de existență. Un club care este mai presus de toate, chiar și deasupra celui mai bun jucător din lume. Înregistrarea contractului lui Messi ar fi fost foarte riscantă. Am vrut să ne asumăm acest risc, dar când am realizat care este situația reală a clubului ne-am dat seama că punea în pericol viitorul clubului.
Îi vom fi etern recunoscători, dar clubul este mai presus de orice. Messi a avut cel mai mare succes din istoria clubului. A fost un jucător de referință pentru cea mai frumoasă eră din istoria clubului. Acum începe o nouă eră, una după Leo Messi, așa cum s-a întâmplat și după alți jucători din istoria Barcelonei.
Vreau să închei spunând că Leo a vrut să rămână, la fel și noi. Acest pas fusese făcut și pentru asta trebuie să le mulțumim tuturor celor care au negociat, din partea clubului și a lui Leo", a declarat Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo