Anunțul Barcelonei că Messi nu va semna un nou contract a stârnit un val de reacții în toată lumea fotbalului. Deși lucrurile păreau sigure în privința continuării argentinianului pe Camp Nou, totul s-a întors cu 180 de grade din cauza situației financiare delicate pe care o traversează clubul blaugrana.
Mai exact, fondul de salarii trebuie redus considerabil pentru a nu fi încălcate regulile fair-play-ului financiar, iar în aceste condiții înregistrarea noului contract al lui Messi a devenit imposibilă, deși starul argentinian acceptase un salariu cu mult diminuat față de ceea ce avusese până la 30 iunie.
Jurnaliștii de Mundo Deportivo, care au surse credibile în clubul catalan, au lansat însă o nouă ipoteză despre ruptura definitivă dintre Messi și echipa la care a scris istorie în ultimii 17 ani. Pe lângă chestiunile birocratice, plecarea lui Messi s-ar datora și faptului că Barcelona nu i-a putut oferi garanții acestuia că echipa se va dezvolta în plan sportiv.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
IERI LA 07:23
Conform sursei citate, Messi și-a dorit foarte mult achiziționarea unui fundaș central, post pe care Barcelona a avut mari probleme în sezonul precedent, iar primul vizat ar fi fost Cristian Romero. Colegul lui Messi din naționala Argentinei a ajuns în cele din urmă la Tottenham, care i-a plătit Atalantei peste 50 de milioane de € în schimbul său. Barcelona l-ar fi dorit și ea pe Romero, dar nu a avut resursele financiare necesare să-l convingă.
"Unul dintre motivele pentru care negocierile au intrat în impas a fost nesemnarea lui Cristian Romero. Fundașul Atalantei și a l naționalei Argentinei a fost o solicitare expresă a lui Messi pentru întărirea defensivei, iar faptul că nu s-a materializat a creat mari probleme în negocieri", notează jurnaliștii catalani.
Deși ipoteza lansată de prestigiosul cotidian spaniol reprezintă doar o mică parte dintre problemele care au stat în calea semnării unui nou acord Messi-Barcelona, aceasta ar fi putut fi picătura care a umplut paharul, Messi dându-și seama că indiferent câte sacrificii ar face el, clubul nu-l poate ajuta.

SUPERLIGA A PROVOCAT PLECAREA LUI MESSI?

Presa spaniolă anunța inițial că acest lucru ar fi putut să o ajute pe Barcelona să rezolve situația contractuală a lui Messi, însă La Liga a informat cluburile că vor fi obligate să folosească 70% din fondurile primite pentru a îmbunătăți infrastructură iar doar 15% ar merge către achiziția de jucători și alte 15% pentru a acoperi cheltuielile.
Tot acest aranjament nu a convenit deloc cluburilor spaniole iar Real Madrid și Barcelona s-au opus chiar public înțelegerii. De altfel, un astfel de acord ar distruge ambițiile Barcelonei privind Superliga.
De cealaltă parte, La Liga vrea să îngroape pentru totdeauna Superliga și nu a vrut să înregistreze contractul lui Messi până când Barcelona nu și-a dat acordul pentru contractul cu CVC, conform jurnalistului Transfermarkt, Manuel Veth.
De altfel, circulă ipoteza că Barcelona a făcut acest anunț tocmai pentru a forța mâna La Liga.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31