La mai bine de șase ani de la începutul celebrului caz de șantaj de la naționala Franței, Karim Benzema și-a aflat pedeapsa. Curtea penală de la Versailles a dat verdictul în această dimineață, iar atacatul francez poate răsufla ușurat, deocarece a scăpat de închisoare cu executare.
Absent în timpul înfățișării, internaționalul francez a fost găsit vinovat de complicitate la infracțiunea de tentativă de șantaj și a primit o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro.
"Karim Benzema s-a implicat personal și cu insistență în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să se întâlnească cu omul său de încredere.", se arată în motivarea instanței de judecată, potrivit L'Equipe.
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
IERI LA 05:17
Citește și:
ADIO, HAALAND! POCHETTINO PREGĂTEȘTE MAREA LOVITURĂ, DUPĂ CE PREIA PE UNITED: HARRY KANE
JORGE JESUS, ȘOCAT DE RATAREA LUI SEFEROVIC, CU BARCELONA: "ÎN 30 DE ANI, DE CÂND SUNT ANTRENOR, NU AM VĂZUT AȘA CEVA!"

Benzema poate juca în continuare la naționala Franței

Benzema a fost acuzat că s-a implicat insistent în cazul de șantaj la care a fost supus Mathieu Valbuena, fostul său coleg de la echipa națională. Atacantul Realului ar fi insistat ca Valbuena să ofere o sumă consistentă unor persoane pentru a nu fi publicate o serie de imagini compromițătoare pentru micuțul mijlocaș francez.
Inițial, procurorii au cerut 10 luni de închisoare cu executare pentru Benzema, dar judecătorii au decis că această pedeapsă ar fi fost prea severă, astfel că l-au condamnat pe atacant doar cu suspendare. Cazul de șantaj în care a fost implicat Benzema l-a ținut pe acesta 5 ani departe de echipa națională.
Conform sursei citate, verdictul de azi nu va pune în pericol prezența lui Benzema la naționala Franței în viitor. Atacantul s-a întors abia acum câteva luni la lotul național și numai dacă ar fi primit o pedeapsă cu executare ar fi avut interzis să îmbrace tricoul campioanei mondiale.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Gerard Pique recunoaște superioritatea lui Real Madrid înainte de primul "El Clasico" al anului
10/01/2022 LA 19:51
Liga
Benzema și Vinicius Jr. au adus a 15-a victorie a celor de la Real Madrid în La Liga
08/01/2022 LA 21:54