Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta, mesaj de susţinere pentru Koeman: "Are sprijinul meu"

Romeo Ene

Publicat 09/09/2021 la 18:49 GMT+3

Joan Laporta a comentat astăzi situaţia lui Ronald Koeman, antrenorul Barcelonei, despre care s-a vehiculat în această vară faptul că va trebui să îndeplinească anumite criterii pentru a obţine un contract nou pe Camp Nou.

Soccer Barcelona Laporta

Credit imagine: SNTV

Conducătorul catalanilor l-a asigurat pe olandez de sprijinul său, reconfirmându-l astfel în funcţie.Chiar şi aşa, Laporta îşi doreşte ca Ronald Koeman să facă performanţă pe Camp Nou, să promoveze mai mulţi tineri din academie, dând exemplul lui Riqui Puig şi să propună un fotbal ofensiv, precum jucau catalanii odată, într-un sistem clasic 4-3-3.
În urmă cu câteva zile, președintele catalanilor a declarat că, în ciuda faptului că ajunsese la un acord cu Messi, contractul nu a putut fi semnat din cauză că echipa nu s-ar fi încadrat în limita impusă de La Liga privind bugetul pentru salarii.

Laporta: "Voi încerca să mă controlez"

În cadrul prezentării lui De Jong, Laporta a comentat mai multe subiecte, printre care şi situaţia lui Ronald Koeman, pe carel-a anunţat de sprijinul său total: "Toată lumea are un mod de a se înţelege cu fiecare, eu prefer să discut cu toţi într-un mod direct şi clar.
Koeman are sprijinul meu. Îl respect foarte mult, dacă am mers prea departe, este pentru că îmi place să vorbesc despre fotbal, sunt un mare fan al lui şi pot să-mi dau cu părerea despre unele aspecte.
Şi aici Ronald ştie că are susţinerea mea şi, dacă am mers prea departe, repet, voi încerca să mă controlez fără să renunţ la ideea mea despre cum ar trebui să joace Barcelona. Dar el cunoaşte clubul şi îl văd foarte entuziasmat şi motivat. Sunt convins că lucrurile se vor transforma din ce în ce mai bine. Sunt încântat de antrenorul Koeman şi sunt sigur că totul va funcţiona bine", a spus Laporta, citat de ziarul Marca.
Manchester United - Newcastle va fi sâmbătă de la ora 17 pe Eurosport 1

Bugetul salarial a fost micşorat

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Laporta a discutat despre relaţia sa cu Ousmane Dembele, noul număr 7 al Barcelonei, menţionând că este una foarte bună, iar clubul îi va propune prelungirea contractului, care va expira vara viitoare.
"Relaţia mea cu Dembele este foarte bună, se simte iubit la club, vrem să rămână în continuare. Vom fi atenţi la ceea ce îşi doresc ambele părţi pentru a putea ajunge la un numitor comun, acum a primit un alt număr pe tricou. Mi-a spus că este dornic să revină pe teren pentru a apăra tricoul nostru.
Ne vom asigura că joacă des, iar ceea ce s-a întâmplat cu accidentările sale să fie de domeniul trecutului, să nu se mai repete. Clubul are un plan în acest sens", a spus Laporta despre Dembele.
În ceea ce priveşte viitorul Barcelonei, după o vară în care a pierdut jucători precum Lionel Messi sau Antoine Griezmann, Laporta este în continuare optimist cu privire la ce va urma pentru catalani, odată cu micşorarea bugetului salarial: "Sunt foarte mulţumit de ceea ce s-a întâmplat. Am făcut o treabă excelentă, având în vedere situaţia în care ne aflăm", a adăugat conducătorul Barcelonei.
"Vreau să mulțumesc staff-ului, care s-a asigurat că Barcelona are o echipă competitivă, care a lucrat la plecări de jucători ... suntem undeva la 80% (în ceea ce privește salariile raportate la cifra de afaceri totală), ţinând cont că înainte eram la 110% , iar în curând vom ajunge la 70%.
În următoarea perioadă de transferuri vom putea acționa mai normal", şi-a încheiat Laporta discursul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo