Barcelona traversează cel mai slab sezon din ultimii 18 ani în La Liga, iar pe plan european a ratat calificarea în primăvara Champions League. Moștenirea lăsată de Bartomeu, fostul președinte al clubului, e grea, iar Joan Laporta încearcă să salveze ce mai poate fi salvat la un club aflat pe buza prăpastiei.
Potrivit jurnaliștilor de la publicația catalană Sport, reprezentanții catalanilor au conceput un "plan de urgență" prin care vor să întărească echipa astfel încât Xavi să poată încheia sezonul pe unul dintre primele 4 locuri ale clasamentului din La Liga.
Oficialii clubului blaugrana i-au identificat pe cei doi jucători considerați esențiali pentru îndeplinirea obiectivului. Este vorba despre atacanții Ferran Torres și Edinson Cavani, cu primul ajungând deja la un acord, în timp ce jucătorul lui Manchester United va fi contactat în zilele următoare pentru negocieri.
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
IERI LA 14:36
Este evident că Barcelona are nevoie de întăriri în plan ofensiv, catalanii nemaiputând conta pe Sergio Aguero, Ansu Fati, ale cărui probleme sunt mai grave decât se credea inițial, și Memphis Depay, accidentat în meciul cu Bayern Munchen. Aceștia din urmă sunt așteptați să revină în luna ianuarie.
Pentru ca cei doi atacanți din Premier League să poată fi transferați, Barcelona se va despărți în următoarele săptămâni de Philippe Coutinho și Samuel Umtiti, doi jucători care au salarii prea mari comparativ cu ceea ce reușesc pe teren. În plus, Xavi este dispus să renunțe și la alți jucători cu nume din lotul catalanilor, pentru a putea să își aducă fotbaliștii doriți.
Presa catalană anunță că Xavi și-a dat acordul pentru ca Marc-Andre ter Stegen, unul dintre cei mai buni jucători, să fie pus pe lista de transferuri. Antrenorul a avut această idee pentru că Barcelona are la îndemână varianta Andre Onana, de la Ajax, care va putea fi adus gratis pe Camp Nou în vară.
Citește și:

Laporta, mesaj pentru fani după înfrângerea cu Bayern

După eliminarea din Champions League, președintele Barcelonei le-a transmis suporterilor un mesaj pe rețelele de socializare. Joan Laporta a anunțat că clubul va face transferuri importante în perioada de mercato din iarnă, dar a spus că mai întâi trebuie rezolvat problema contractelor mari existente.
"Cu toții suntem de acord că trebuie să întărim prima echipă, problema este că există o moștenire a unor contracte foarte mari printre jucătorii din lotul primei echipe care ne fac probleme privind marja salarială.
Acum căutăm formula pentru a îmbunătăți prima echipă în perioada de mercato din iarnă, muncim și ne străduim din greu să facem asta și vom reuși. Vă cer doar să vâslim cu toții în aceeași direcție, spre binele Barcelonei", a declarat Laporta.
Pentru echipa lui Xavi urmează duminică, de la ora 17:15, deplasarea la Osasuna, contând pentru a 17-a etapă din La Liga.
https://i.eurosport.com/2021/12/10/3269121.jpg
Liga
Barcelona lucrează la o super-lovitură! Cine e "uriașul" dorit de Xavi pentru întărirea defensivei
IERI LA 10:24
Liga
Barcelona a anunțat despărțirea de un jucător de doar 18 ani! La cine a renunțat Xavi
13/01/2022 LA 12:17