Interesul celor de la Real Madrid pentru transferul lui Kylian Mbappe nu mai este un secret pentru nimeni. Clubul a încercat în această vară să-i obțină transferul, însă cei de la PSG nu au acceptat nicio ofertă, riscând să-l piardă gratis pe francez la finalul actualului sezon, când i se încheie contractul.
La rândul său, Mbappe a recunoscut recent că și-ar fi dorit să ajungă în vară pe Santiago Bernabeu. Într-un interviu pentru RMC Sport, atacantul în vârstă de 22 de ani a vorbit despre situația sa din cadrul clubului parizian, recunoscând că a cerut să plece înainte de startul acestei stagiuni, asta pentru ca PSG să poată obține o sumă bună din transferul acestuia, spre deosebire de o eventuală despărțire vara viitoare, când Mbappe poate pleca gratis.
"Am cerut să plec pentru că din momentul în care nu am mai vrut să îmi prelungesc contractul, am vrut ca PSG să obțină o sumă importantă în urma transferului, pentru a putea aduce un înlocuitor de calitate. Este un club care mi-a oferit foarte multe lucruri, am fost mereu fericit în cei patru ani pe care i-am petrecut aici. Și încă sunt aici. Am anunțat destul de devreme, ca să poată reacționa și clubul. Am vrut ca totul să se facă în mod respectabil. Le-am spus, dacă nu vreți să plec, voi rămâne", a recunoscut Mbappe.
Ligue 1
"Întotdeauna înfometat pentru mai mult!" Mbappe, fotografie cu președintele PSG-ului, Al-Khelaifi
16/10/2021 LA 19:28

Reacția de ultimă oră a lui Florentino Perez

La doar câteva ore după dezvăluirea lui Mbappe, președintele celor de la Real Madrid și-a exprimat părerea cu privire la acest subiect. Potrivit publicației spaniole El Debate, Florentino Perez s-a arătat optimist cu privire la posibilitatea ca francezul să semneze cu clubul de pe Bernabeu în următoarea perioadă de mercato.
"Sperăm că pe 1 ianuarie totul să se rezolve", ar fi comentat oficialul 'galacticilor', deși recent jurnalistul Pipi Estrada a dezvăluit pentru El Chiringuito că șefii Realului nu ar mai vrea să se discute despre subiectul transferului lui Mbappe până în ianuarie 2022.
Această decizie a clubului a fost luată pentru ca jucătorii lui Carlo Ancelotti să se poată concentra asupra a ceea ce au de făcut în actualul sezon.

CE OFERTĂ ÎI PREGĂTESC MADRILENII LUI MBAPPE

Potrivit jurnaliștilor publicației ABC, cei de la Real Madrid îi oferă lui Kylian Mbappe un contract valabil 6 ani, până în 2028, cu un salariu de 30 de milioane de euro net în primul an de contract, respectiv de 20 de milioane de euro în următoarele 5 sezoane. Salariul nu pare deloc pe măsura atât de râvnitului francez, căruia cei de la PSG sunt dispuși să-i achite 45 de milioane de euro anual pentru a-l convinge să își prelungească înțelegerea.
În schimb, ceea ce șochează în contractul pe care 'galacticii' îl pregătesc pentru Mbappe este clauza de reziliere. Florentino Perez vrea să impună o clauză de un miliard de euro pentru încetarea contractului.
Presa din Spania notează că sume similare au fost stipulate și în contractele lui Cristiano Ronaldo, Gareth Bale și Karim Benzema.
Ligue 1
Al-Khelaifi, rugat de mai mulți fotbaliști să scape de unul dintre starurile transferate de PSG
16/10/2021 LA 14:32
Liga
"Nici pentru tot aurul din lume!" Anunțul presei din Spania despre transferul lui Mbappe la Real
15/10/2021 LA 07:24