Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid și Barcelona, începuturi ușoare de campionat! Când se va juca primul El Clasico al noului sezon

Nicu Savin

Publicat 23/06/2022 la 19:17 GMT+3

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a programului competițional al noului sezon din La Liga. Real Madrid și Barcelona au avut parte de șansă și vor avea debuturi facile de campionat. Primul El Clasico al stagiunii va avea loc înaintea Campionatului Mondial din Qatar.

Supercopa 2022: Se Real Madrid-FC Barcelona i El Clasico-semifinale på discovery+

Credit imagine: Eurosport

La Liga este al doilea mare campionat care și-a stabilit deja calendarul pentru noul sezon, după Premier League. Campionatul Spaniei va începe în week-end-ul 12-14 august și se va termina pe 4 iunie 2023.
Marile cluburi ale Spaniei au avut parte de șansă la tragerea la sorți și vor avea debuturi ușoare de sezon: Real Madrid va juca în deplasare cu nou-promovata Almeria, Barcelona va primi vizita celor de la Rayo Vallecano, iar Atletico Madrid va juca cu Getafe, în deplasare.
Citește și:

Turul dintre Real Madrid și Barcelona, înainte de mondial

Un lucru interesant este că Real Madrid va juca primul meci acasă abia în etapa a 4-a. Asta pentru că șefii clubului au cerut acest lucru, pentru ca lucrările de renovare la stadionul Santiago Bernabeu să fie terminate. Betis va fi prima echipă care va juca în deplasare cu Real Madrid, pe 4 septembrie.
Primul El Clasico al sezonului va avea loc pe Bernabeu, în etapa a 9-a, programată în week-end-ul 14-16 octombrie. Returul de pe Camp Nou va fi în etapa a 26-a, programată între 17 și 19 martie 2023.
Primul mare derby al sezonului va fi cel al Madridului. Real și Atletico se vor întâlni prima dată în runda a 6-a (16-18 septembrie), pe Wanda Metropolitano, iar returul de pe Bernabeu va fi în etapa a 23-a (24-26 februarie). Barcelona și Atletico Madrid vor juca ambele meciuri directe din nou sezon în 2023: turul în 6-8 ianuarie (la Madrid) și returul în 21-23 aprilie.
Calendarul viitoarei ediții din La Liga va fi extrem de aglomerat, din cauza Campionatului Mondial. Competiția se va întrerupe pe 13 noiembrie, după 14 etape și se va relua pe 29 decembrie (pe 22, 23 și 24 decembrie vor avea loc meciuri din Cupa Regelui, cu echipe din primul eșalon implicate). Ulterior, nu va mai fi nicio pauză în afară de cele dedicate echipelor naționale.
Programul primei etape din La Liga
  • Athletic Bilbao - Mallorca
  • Barcelona - Rayo Vallecano
  • Betis - Elche
  • Celta Vigo - Espanyol
  • Cadiz - Real Sociedad
  • Osasuna - Sevilla
  • Almeria - Real Madrid
  • Getafe - Atletico
  • Valladolid - Villarreal
  • Valencia-Girona
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo