Barcelona a început slab actualul sezon, iar rezultatele proaste au înmulțit zvonurile potrivit cărora Ronald Koeman ar urma să fie demis de la Barcelona. Presa iberică a avansat mai multe nume care l-ar putea înlocui pe olandez în perioada următoare.
Deși antrenorul are o clauză de reziliere foarte mare, președintele Joan Laporta este hotărât să-l dea afară dacă rezultatele nu vor veni urgent. Presiunea asupra batavului este una uriașă, iar egalul cu Granada din ultima etapă din La Liga a creat o stare de tensiune și mai mare la clubul de pe Camp Nou.
Relația dintre Koeman și presa catalană nu este tocmai cea mai bună, tehnicianul fiid vizibil deranjat de zvonurile repetate privind demiterea sa. Acest lucru a fost observat și la conferința de presă de dinaintea meciului contra celor de la Cadiz, din etapa a 5-a din La Liga.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02

Chelsea - Manchester City va fi sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

Credit imagine: Eurosport

Ronald Koeman cere timp pentru a reconstrui Barcelona

Koeman s-a prezentat în fața jurnaliștilor și a citit un comunicat timp de 3 minute, dar apoi a refuzat să rîspundă întrebărilor acestora, dispărând imediat. Managerul Barcelonei a punctat că are parte de sprijinul clubului în procesul de reconstrucție al echipei și a cerut și reprezentanților presei să facă acest lucru.
"Clubul este alături de mine ca antrenor în această perioadă de reconstrucție. Situația financiară a clubului este legată de performanțele sportive și invers. Asta înseamnă că noi, ca echipă, trebuie să reconstruim echipa de fotbal fără a putea face investiții financiare mari. Asta necesită timp. Tinerele talente de astăzi ar putea deveni noi vedete globale în câțiva ani. Partea bună a acestui demers este că jucătorii tineri vor avea oportunități, așa cum au avut Xavi sau Iniesta în trecut. Dar este necesară răbdarea.
În plus, a fi într-o poziție fruntașă în LaLiga ar fi un succes. În competițiiele europene acești tineri pot progresa, dar nu se pot aștepta miracole în Liga Campionilor. Înfrângerea în fața lui Bayern München săptămâna trecută trebuie abordată din această perspectivă. Procesul în care se află echipa noastră merită să fie susținut necondiționat în cuvinte și fapte. Susțineți politica noastră și procesul pe care îl desfășurăm. Știu că presa recunoaște acest proces. Nu este prima dată în istoria Barcelonei când se întâmplă acest lucru. Mizăm pe sprijinul dumneavoastră în aceste momente dificile. Noi, ca echipă și ca jucători, suntem foarte, foarte mulțumiți de sprijinul fanilor precum cel pe care l-am avut în meciul de acasă împotriva Granadei.
Fortza Barça! Vă mulțumesc foarte mult că ați venit.", au fost cuvintele lui Koeman, citat de Mundo Deportivo.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20