Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona renunță gratis la doi jucători care mai aveau contract! Unul a semnat deja cu noua echipă

Nicu Savin

Publicat 02/08/2022 la 12:14 GMT+3

FC Barcelona a realizat o campanie stelară de achiziții, dar formația de pe Camp Nou începe să fie activă și la capitolul plecări. Conform presei catalane, Oscar Mingueze și Riqui Puig au acceptat să părăsească clubul și vor semna gratis cu alte echipe.

Riqui Puig of FC Barcelona runs with the ball during the La Liga Santander match between FC Barcelona and Real Betis at Camp Nou on December 04, 2021 in Barcelona, Spain.

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona i-a transferat în această vară pe Lewandowski, Raphinha, Kounde, Kessie sau Christensen, catalanii realizând de departe cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din fotbalul european. Încă de la finalul sezonului trecut, Xavi și-a făcut o idee despre fotbaliști la care vrea să renunțe, dar aceștia cu greu acceptă să părăsească gruparea de pe Camp Nou.
Totuși, șefii Barcelonei au găsit înțelegere la doi dintre ei. Este vorba despre Oscar Mingueza și Riqui Puig, considerați până nu demult doi tineri de mare perspectivă, care vor reprezenta viitorul clubului. Presatațiile celor doi au lăsat însă de dorit de când Xavi a ajuns antrenor și au acceptat să plece la alte echipe.
Intersant este că ambii fotbaliști mai aveau câte un an de contract cu Barcelona, dar catalanii i-au lăsat să plece gratis. Mingueza a semnat deja pe 5 ani cu Celta Vigo, iar Barcelona va încasa un procent dintr-un eventual transfer ulterior al fundașului central de 23 de ani.
Citește și:

FC Barcelona începe să scape de jucătorii pe care Xavi nu-i vrea la echipă

În ceea ce-l privește pe Riqui Puig, acesta se pare că s-a înțeles cu americanii de la LA Galaxy. Conform sport.es, formația din ML nu va plăti niciun ban în schimbul play-maker-ului de 22 de ani, dar Barcelona și-a luat aceeași măsură ca și în cazul lui Mingueza, păstrând un procent dintr-un viitor transfer.
Chiar dacă Mingueza și Puig nu avea salarii foarte mari, plecarea lor reprezintă o gură de oxigen pentru bugetul salarial al catalanilor. Marea miză a lui Laporta este să scape de Frenkie de Jong, jucător cu un salariu uriaș și la care Xavi e dispus să renunțe. Dacă olandezul va fi în cele din urmă vândut, gruparea blaugrana va putea fără probleme să înregistreze contractele noilor veniți și în același timp va obține și o sumă considerabilă.
Un alt fotbalist de care Barcelona e gata să se despartă e Sergino Dest. Catalanii încă speră să-l ia pe Azpilicueta de la Chelsea, astfel că flancul drept al defensivei va fi asigurat, mai ales că în lot se mai află și Sergi Roberto.
Dest poate juca și în stânga, dar acolo Xavi îl are pe Jordi Alba și îl vrea pe Marcos Alonso, fotbalist care are toate șansele să fie lăsat să plece de la Chelsea, deoarece londonezii sunt aproape de a realiza transferul lui Marc Cucurrela. Astfel, Xavi ar accepta să rămână fără Dest, însă rămâne de văzut dacă acesta va vrea să plece. În trecut, Bayern Munchen și Chelsea s-au intersat de serviciile sale, dar în acest moment se pare că interesul a scăzut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo