Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Lewandowski înclină balanța în favoarea Barcelonei. Catalanii au prim 11 mai bine cotat decât Real Madrid

Cristian Mihală

Actualizat 16/07/2022 la 13:50 GMT+3

Odată cu transferul lui Robert Lewandowski, Barcelona arată excelent și mulți vorbesc despre faptul că formația lui Xavi va fi favorită la titlu, înaintea marii rivale, Real Madrid. Din punct de vedere al cotelor de piață, catalanii stau într-adevăr mai bine.

Benzema-Lewandowski copertina per Pallone d'Oro 2020

Credit imagine: Eurosport

Real Madrid a făcut un sezon istoric, în care a cucerit titlul și Champions League. În perioada de mercato, însă, Florentino Perez a primit o lovitură grea, după ce Kylian Mbappe, visul său de mai mulți ani, a refuzat să mai vină pe Bernabeu, preferând să semneze prelungirea cu PSG.
Perez s-a "răzbunat", plătind o sumă uriașă pe Aurélien Tchouameni, fotbalist aflat în atenția campioanei Franței. Totuși, fostul mijlocaș la închidere al lui Monaco, nu e un jucător care să facă diferența și, probabil, nu va fi nici titular, în contextul în care Casemiro e încă imperial pe acel post. Real a dat însă o lovitură cu aducerea lui Rudiger, fundașul central rămas liber de contract, după ce a refuzat să prelungească înțelegerea cu Chelsea.
Real arată excelent pe apărare, dar de la mijloc în sus situația nu pare să fie una ideală, mai ales că Modric a ajuns la o vârstă, iar Kroos a dat semne că nu mai e la fel de constant ca în trecut. În ofensivă, Benzema și Vinicius sunt puncte fixe, dar era de așteptat ca formația blanco să aducă pe cineva, după ce l-a ratat pe Mbappe. Nu se va întâmpla așa, Ancelotti anunțând deja că această campanie de mercato e încheiată. Italianul a mai punctat că are încredere totală că Hazard poate străluci din nou, astfel că belgianul va face parte din trio-ul din atac.

Barcelona contra-atacă: Lewandowski înclină balanța în favoarea ei, în lupta cu Real

Barcelona are în acest moment un lot extrem de puternic, chiar dacă Xavi cu siguranță vrea să mai întărească apărarea, călcâiul lui Ahile al echipei. În banda stângă e dorit Marcos Alonso, dar, independent de acest transfer, campania de achiziții e una reușită.
În această vară au venit pe Camp Nou Christensen, liber de contract de la Chelsea, Kessie - metronomul de la mijlocul terenului, la Milan - și, acum, Lewandowski, pentru care clubul îi va plăti lui Bayern 50 de milioane de euro. De la mijloc în sus, formația catalană arată fantastic, iar unii specialiști consideră că are o șansă în plus față de Real Madrid, în lupta la titlu. Rămâne de văzut dacă va fi așa, dar cert e un lucru: în acest moment, din punct de vedere a cotelor de piață, Barcelona a depășit-o pe Real Madrid, la nivel de prim "11". Lucrurile vor reveni în favoarea "galacticilor" dacă Frenkie de Jong ajunge la United, cum se speculează, dar deocamdată olandezul a plecat alături de catalani în turneul din SUA.
Barcelona și Real Madrid, față în față
  • Ter Stegen (30) - Sergi Roberto (6), Eric Garcia (18), Christensen (35), Jordi Alba (9) - Pedri (80), Kessie (45), Frenkie de Jong (60) - Ansu Fati (60), Lewandowski (45), Ferran Torres (45)
  • Total: 433 milioane euro
De la mijloc în sus, formația lui Xavi arată incredibil, iar pe bancă vor fi jucători precum Gavi, Dembele, Aubameyang și Depay, toți capabili să facă diferența.
  • Courtois (60) - Carvajal (18), Rudiger (40), Alaba (55), Ferland Mendy (40) - Modric (10), Casemiro (40), Kroos (20) - Hazard (12), Benzema (30), Vinicius (100)
  • Total: 425 milioane euro
Real Madrid mai are o serie de alți jucători de valoare, care pot face diferența: Militao, Aurélien Tchouameni, Camavinga, Fede Valverde sau Rodrygo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo