Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vinicius a rupt tăcerea, după ce a fost ținta unei remarci rasiste în presa iberică!Mesajul starului

Nicu Savin

Actualizat 17/09/2022 la 08:12 GMT+3

Vinicius Jr a transmis un mesaj extrem de emoționant pe site-urile de socializare, ca urmare a polemicii începute în Spania din cauza unei expresii considerate rarsite folosite la adresa într-o emisiune televizată din Spania.

Vinicius Jr. Real Madrid-Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Vinicius Jr a fost ținta unui atac rasist în emisiunea El Chiringuito, cel puțin asta consideră brazilianul și susținătorii săi. Totul a plecat de la modul starului de la Real de a-și sărbători golurile, lucru care îi deranjează pe anumiți jucători și oameni de fotbal din Spania. Dansurile sale de după reușite sunt considerate ofensatoare la adresa adversarilor în unele medii, dar lucrurile au degenerat după o remarcă nefericită a lui Pedro Bravo, președintele Asociației Spaniole a Agenților, făcută în direct la TV.
"Dacă vrei să dansezi samba, te duci la Carnavalul de la Rio. Aici, tot ce trebuie să faci este să îi respecți pe ceilalți jucători și să nu mai faci pe maimuța", a spus Bravo, conform Sport.es.
La o zi distanță de la emisiunea respectivă, Vinicius a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care a afirmat că va continua să danseze după goluri și că va lupta cu toate armele sale împotriva rasismului.
"Atâta timp cât culoarea pielii este mai importantă decât strălucirea ochilor, va fi război". Am acea frază tatuată pe corp. Am acel gând permanent în cap. Aceasta este atitudinea și filozofia pe care încerc să pun să le pun în practică în viața mea.
Se spune că fericirea deranjează. Fericirea unui brazilian negru, victorios în Europa, deranjează mult mai mult. Dar dorința mea de a câștiga, zâmbetul și strălucirea ochilor mei sunt mult mai mari decât atât. Nici nu-ți poți imagina.
Am fost o victimă a xenofobiei și a rasismului într-o singură declarație. Dar nimic din toate astea nu a început ieri.
Cu săptămâni în urmă au început să-mi criminalizeze dansurile. Dansuri care nu sunt ale mele. Ele aparțin lui Ronaldinho, Neymar, Paqueta, Griezmann, João Félix, Matheus Cunha... aparțin artiștilor funk și samba brazilieni, cântăreților de reggaeton și americanilor de culoare.
Sunt dansuri pentru a celebra diversitatea culturală a lumii. Acceptă-le, respectă-le. Nu am de gând să mă opresc. Vin dintr-o țară în care sărăcia este foarte mare, în care oamenii nu au acces la educație... și în multe cazuri, nici mâncare pe masă
De obicei nu vin public pentru a respinge criticile. Nu obișnuiescă să vorbesc când oamenii mă atacă sau atunci când mă laudă. Muncesc în continuare. Pe teren și în afara terenului. Am dezvoltat o aplicație pentru a ajuta la educația copiilor din școlile publice fără ajutor financiar de la nimeni. Fac o școală cu numele meu. Voi face mult mai mult pentru educație. Îmi doresc ca generațiile următoare să fie pregătite, ca și mine, să lupte împotriva rasiștilor și xenofobilor.
Încerc mereu să fiu un profesionist și un cetățean exemplar. Dar asta nu face click-uri, nu este în tendințe pe internet și nici nu îi motivează pe lași să vorbească agresiv despre oameni pe care nici măcar nu îi cunosc.
Scenariul se termină întotdeauna cu scuze și "Am fost înțeles greșit". Dar o repet pentru tine, rasistule: Nu mă voi opri din dans, fie la carnaval, pe Bernabeu sau oriunde.
Cu dragostea și zâmbetele cuiva care este foarte fericit! #DanseazăViniJr", a fost mesajul postat de brazilian pe contul personal de Instagram.

Vinicius, susținut de toată lumea fotbalului

Reacțiile au curs în valuri după emisiunea respectivă, considerându-se că a existat o reală tentă rasistă în fraza folosită de Bravo. După ce Neymar sau Pele i-au transmis mesaje de încurajare lui Vinicius, clubul Real Madrid a taxat dur ieșirea nesăbuită a lui Bravo și a anunțat că va lua măsuri legale împotriva acestuia.
"Real Madrid CF respinge tot felul de expresii și comportamente rasiste și xenofobe în domeniul fotbalului, sportului și vieții în general, precum comentariile regretabile și nefericite făcute în ultimele ore împotriva jucătorului nostru Vinicius Junior.
Real Madrid vrea să-și arate toată dragostea și sprijinul pentru Vinicius Junior, un jucător care înțelege fotbalul ca latură a vieții bazată pe bucurie, respect și sportivitate.
Fotbalul, care este cel mai global sport care există, trebuie să fie un exemplu de valori și conviețuire. Clubul a instruit serviciile sale juridice să ia măsuri legale împotriva oricărei persoane care folosește expresii rasiste față de jucătorii noștri", a fost comunicatul emis de Real Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo