Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/05/2022 la 11:08 GMT+3

”Este scandalos ca un club cu pierderi de 700 milioane de euro să fie lăsat să facă acest acord! Vom depune o plângere la UEFA!”, a anunțat într-un comunicat La Liga

Nasser Al-Khelaifi e Kylian Mbappé prima di PSG-Metz - Ligue 1 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Într-un comunicat de presă emis sâmbătă de Liga Spaniolă de Fotbal, forul care guvernează fotbalul iberic anunță că va ataca la UEFA înțelegerea făcută de PSG privind prelungirea contractului lui Kylian Mbappe la gruparea pariziană.
”LaLiga dorește să afirme că acest tip de acord amenință sustenabilitatea economică a fotbalului european, punând în pericol sute de mii de locuri de muncă și integritatea sportivă pe termen mediu, nu numai din competiții europene, dar și din ligile noastre interne.
Este scandalos ca un club precum PSG, care în sezonul trecut a pierdut peste 220 de milioane de euro, iar în ultimele sezoane a acumulat pierderi de 700 de milioane de euro, să poată face un acord cu aceste caracteristici. Alte cluburi care ar putea să-l transfere pe jucător, fără a-și vedea bugetele compromise, nu pot să-l semneze”, se arată în comunicatul LaLiga.

Atac la președintele PSG, Nasser Al-Khelaifi

LaLiga a anunțat că va face o plângere împotriva PSG la forul European, dar și la organele competente din Uniunea Europeană.
”Cu ocazii anterioare, LaLiga a depus deja plângeri împotriva PSG pentru nerespectarea fair-play-ului financiar al UEFA, drept urmare UEFA a sancționat dur PSG, deși CAS le-a revocat printr-o rezoluție ciudată. LaLiga și multe instituții europene de fotbal au avut speranța că, odată cu intrarea președintelui PSG, domnul Nasser Al-Khelaifi, în organismele de conducere ale fotbalului european, acesta se va abține de la efectuarea acestor practici”, a mai subliniat LaLiga.
PSG a anunțat prelungirea transferului cu atacantul francez Kylian Mbappe până în 2025. Mbappe a fost dorit de mai multe cluburi din Europa, Real Madrid părând, la un moment dat, cel mai aproape de a obține acordul vedetei din Ligue 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo