Odată cu ajungerea lui Pochettino pe banca lui PSG, șansele ca Messi să ajungă în capitala Franței au crescut considerabil. Neymar a declarat în urmă cu ceva timp că sezonul viitor va juca din nou alături de starul argentinian, ori cum acest lucru e aproape imposibil la Barcelona e tot mai posibil să se întâmple la PSG.
Messi nu este însă singurul jucător dorit de Pochettino la PSG. Canal Plus a anunțat săptămâna trecută că Aguero este pe lista parizienilor. Atacantul nu și-a prelungit deocamdată contractul cu City și ar putea fi tentat de o mutare în Franța, mai ales dacă și Messi ar urma sîă ajungă acolo, cei doi fiind buni prieteni. Pochettino agreează mult mai mult stilul de atacant al lui Aguero, decât ceea ce are actualmente în lotul lui PSG: Moise Kean sau Icardi.
Chiar dacă PSG este unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, aducerea lui Messi și Aguero nu va fi deloc simplă. Parizienii au înregistrat pierderi de peste 100 de milioane de € în ultimul an, iar dacă ar plăti încă 2 salarii uriașe, cum se presupune că vor avea cei doi argentinieni, ar ajunge la încălcarea fair-play-ului financiar.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
IERI LA 19:54
https://i.eurosport.com/2020/12/03/2948822.jpg

PSG trebuie să renunțe la Mbappe pentru a-l lua pe Messi

În aceste condiții, francezii se vor vedea nevoiți să renunțe la unul dintre super-starurile lor, iar Mbappe este cel mai vehiculat nume. Atacantul francez a primit o ofertă de a-și prelungi contractul scadent în vara lui 2022, dar nu a oferit niciun răspuns până în prezent, astfel că e tot mai probabil că își dorește să plece în vară, Real Madrid sau Liverpool fiind printre posibilele destinații.
Leonardo, directorul sportiv al parizienilor, joacă astfel la 2 capete: dacă Mbappe își va prelungi contractul PSG își asigură serviciile celui mai bine cotat fotbalist din lume la ora actuală, iar dacă acesta va pleca în vară, pe lângă suma de transfer obținută în schimbul său, clubul va avea mai multă libertate privind bugetul de salarii, astfel că va putea forța aducerea lui Messi și Aguero.
În plus, PSG monitorizează atent și situația lui Sergio Ramos, care ezită deocamdată să-și prelungească înțelegerea cu Real Madrid și nu este exclus să plece la vară de pe Bernabeu. Ramos a demonstrat că încă este unul dintre cei mai buni fundași centrali din lume, iar pentru PSG ar fi o adevărată lovitură aducerea sa.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
IERI LA 19:28
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
07/12/2022 LA 10:21