Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe a fost desemnat golgheterul Franței, deși a terminat la egalitate cu Ben Yedder

Cosmin Cioboata

Publicat 08/05/2020 la 09:31 GMT+3

Kylian Mbappe a fost desemnat golgheterul sezonului 2019/2020 din Ligue 1, oprit definitiv din cauza pandemiei de coronavirus.

Kylian Mbappe, golgheterul sezonului 2019/2020 din Ligue 1

Credit imagine: Getty Images

Atacantul lui PSG a reușit să marcheze același număr de goluri (18) ca și Wissam Ben Yedder, de la Monaco, însă oficialii Ligii au găsit o modalitate prin care să-i departajeze pe cei doi. Mbappe va beneficia de titlul de "cel mai bun marcator" datorită numărului de goluri reușite din acțiune. Toate cele 18 goluri ale tânărului jucător au fost înscrise din acțiune, în timp ce Ben Yedder a punctat de 3 ori din penalty.
Așadar, Mbappe își păstrează distincția de cel mai bun marcator din Ligue 1, după ce anul trecut a bifat prima sa performanță de acest fel, cu 33 de goluri reușite.
Podiumul celor mai buni marcatori a fost completat de Moussa Dembele, de la Olympique Lyon, care a înscris 16 goluri în stagiunea recent încheiată. La capitolul assist-urilor, Angel di Maria a dominat categoric: internaționalului argentinian de la PSG a oferit 14 pase decisive în acest sezon.

PSG, campioană în Ligue 1

Stagiunea curentă din Ligue 1 a fost oprită definitiv de autoritățile franceze, pentru a evita orice risc de infectare a persoanelor pe stadioane, iar PSG a fost declarată campioană. În momentul întreruperii fotbalului, trupa lui Thomas Tuchel era lider în Ligue 1, cu un avans de 12 puncte față de Marseille. Acesta este al 3-lea titlu obținut în mod consecutiv de formația de pe Parc des Princes și al 9-lea cucerit de-a lungul istoriei sale.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo