Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medicul de la Reims s-a sinucis, după ce a aflat că are coronavirus. A lăsat un bilet de adio

Cristian Mihală

Actualizat 06/04/2020 la 10:36 GMT+3

Bernard Gonzalez, medicul de la formația de primă ligă franceză, Stade de Reims, s-a sinucis la 60 de ani. Acesta fusese descoperit pozitiv la coronavirus și se afla în carantină, alături de soția lui. Doctorul a lăsat în urmă un bilet, prin care și-a explicat gestul.

Bernard Gonzalez

Credit imagine: Getty Images

"Reims este în stare de șoc", titrează Le Parisien, care anunță decesul lui Bernard Gonzalez. Doctorul care s-a ocupat în ultimii 23 de ani de jucătorii de la Stade de Reims a apelat la un gest extrem, temându-se de consencințele COVID-19. El fusese testat pozitiv la coronavirus și se afla în carantină în locuința sa, alături de soție, infectată și ea.
Conform primarului din Reims, Arnaud Robinet, Gonzalez a lăsat o scrisoare prin care și-a explicat gestul. "Transmit condoleanțe părinților săi, soției și familiei. Știu că a scris câteva rânduri prin care și-a argumentat decizia teribilă, dar nu am avut puterea să citesc scrisoarea", a spus edilul, conform sursei citate.
Nimic din backgroundul lui Gonzalez nu indica o predispoziție spre sinucidere, iar starea lui de sănătate nu era precară, motiv pentru care se și afla în locuința proprie, și nu la spital. Totuși, criza generată de coronavirus devine pentru mulți greu de gestionat și se poate ajunge la adevărate drame, chiar dacă viața pacienților nu e în pericol iminent.
"Nu reușesc să îmi adun cuvintele, sunt uluit de această veste. Pandemia de coronavirus afectează Stade de Reims în inimă, ne-a părăsit o personalitate a clubului, un mare profesionist al sportului. Misiunea sa în cadrul clubului a fost îndeplinită cu maximum de profesionalism, într-o manieră pasională, mereu a fost altruist. Doctorul Gonzalez a fost iubit de noi toți, iar astăzi toate gândurile mele și ale clubului merg la soția sa și la părinții săi. Astăzi, o dramă teribilă ne-a lovit", a spus Jean Pierre Caillot, președintele clubului.
În Franța, autoritățile au anunțat 92.839 cazuri de coronavirus, 8078 dintre pacienți pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo