Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane și rolul său decisiv în telenovela Kylian Mbappé!

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/05/2022 la 08:45 GMT+3

Fostul număr 10 al naționalei Franței l-a dorit pe Kylian la Real Madrid. Mbappe era hotărât să semneze pentru ”Los Blancos”, dar a renunțat când a auzit că Zidane nu va mai fi antrenorul echipei

Zinedine Zidane

Credit imagine: Getty Images

De MARIAN URSESCU
În această telenovelă autentică în care toată lumea aștepta să vadă ce face Mbappe, există o figură care juca un rol cheie în a-l convinge pe atacant de-o parte sau de alta. Și acesta este nimeni altul decât fostul antrenor al Real Madrid, Zinedine Zidane. Medierea lui, participarea sa la această operațiune nebună, era vitală pentru madrileni. Zidane a fost primul care a reactivat semnarea lui Kylian Mbappé pentru Real Madrid. Se întâmpla în martie 2019, când francezul a revenit să preia conducerea băncii ”albilor” în locul lui Solari.
Potrivit Mundo Deportivo, Zidane a început contacte cu atacantul de la PSG pentru a veni în capitala Spaniei. Și chiar și atunci jucătorul și-a dat acceptul verbal să vină la Real Madrid. Cu atât mai mult cu cât tehnicianul care urma să-l antreneze era idolul său din copilărie și cel pe care îl iubea absolut.
Situația s-a schimbat total odată ce Zidane a părăsit din nou Real Madrid vara trecută. Asta în ciuda faptului că Zizou are o relație foarte bună cu președintele Florentino Pérez, cel care i-a cerut expres să revină să antreneze echipa.

Răzbunarea lui Zidane?

Zidane este și francez și știa perfect la ce presiunea era supus Mbappe dacă va părăsi PSG, cel mai important sau mai puternic club din Franța.
Un Zidane care știe și ce înseamnă să joci la Real Madrid , dar și să antrenezi unul dintre cele mai puternice cluburi din lume! A câștigat Liga Campionilor atât ca jucător, cât și ca technician.
În plus, este identificat cu orașul Madrid, de unde este clar că nu vrea să se mute curând. Asta și după ce, de cuvând, tocmai a devenit bunic. Fiul cel mare a lui Zinedine, Enzo, și partenera sa, Karen Gonçalves, au împreună o fetiță, Sia. Încă un motiv întemeiat pentru Zizou de a nu părăsi capital Spaniei pentru a prelua vreo echipă în sezonul 2022-2023.

Dorit la naționala Franței

Mundo Deportivo marșează pe faptul că președintelui Federației Franceze de Fotbal , i-a deschis clar ușa antrenorului francez în calitate de candidat la preluarea frâielor echipei Franței. Cel mai probabil după Cupa Mondială din Qatar. Zidane chiar va fi la Paris peste o săptămână. Va participa în direct la finala Ligii Campionilor. Un meci cu totul special pentru fostul antrenor al Realului care a decis să renunțe la ultimul an de contract pe care îl semnase cu Real Madrid pentru actualul sezon 2022-2023.
Va retrăi din tribune ultima finală dintre Real Madrid și Liverpool, așa cum s-a întâmpla și la Kiev în 2018. Madrilenii, cu Zidane antrenor câștigau atunci al 13-lea trofeu din istorie, după 3-1. Pentru Zizou era al treilea consecutiv. Niciun alt tehnician și nicio altă echipă nu a atins acest record.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo